1. Home
 2. Spiritualiteit
 3. De tweelingzielen fases – 4 vluchtgedrag

De tweelingzielen fases – 4 vluchtgedrag

door | jul 18, 2022 | Spiritualiteit

Loading

Wanneer de periode van crisis stilletjesaan naar de achtergrond verdwijnt, neemt vluchtgedrag een dominante rol aan. Bij beide tweelinghelften is het besef aangebroken dat hun gevoelens dieper reiken dan de standaardliefde – ze willen niets liever dan die gevoelens ontvluchten. Reboundrelaties zijn in de vierde fase geen vreemde bezigheid voor runners. Wees je ervan bewust dat vluchtgedrag gelijkstaat aan ontkenning. Daar is de runner het grootste slachtoffer van en omwille van die reden zijn reboundrelaties voor runners de enige oplossing. Dat denken ze ten minste. 

Het vluchtgedrag van de runner schept voor de chaser veel verwarring die tot eenzaamheid en sociale isolatie leidt. Hierdoor zijn chasers geneigd om de connectie op te geven, omdat ze niet meer kunnen aanzien hoe hun tweelinghelft ineens de draad weer oppikt. Ook dit resoneert niet vanuit onvoorwaardelijke liefde. Wat chasers in de vierde fase moeten leren is dat reboundrelaties bedoeld zijn om de ander te vergeten, en dat dit gegeven losstaat van de échte liefde tussen tweelingzielen. 

Het doel van de vierde fase tussen tweelingzielen

De vierde fase heeft als doel los van elkaar de connectie te doorlopen. De chaser dient zonder angst, vol zelfvertrouwen én met een nieuwe zienswijze tegenover zijn/haar tweelingziel te staan. De runner zal in de vierde fase volop moeten exploreren en ontdekken om tot het besef te komen dat een reboundrelatie niet de oplossing is. Hoe meer de chasers de runners gaan claimen en overstelpen met berichtjes, hoe meer de runners hun negatief gedrag zullen tentoonstellen en openbaren. 

Chasers zijn runners een stapje voor: zij zijn zich bewust van de connectie. Dit gegeven kunnen ze in hun voordeel laten spelen door écht afstand te nemen en de runner het gevoel te geven dat ze perfect alleen kunnen leven. Neem je alsnog een resolute beslissing om een definitief einde te stellen aan de connectie, denk dan tweemaal na of je beslissing uit je hart voortvloeit of genomen is op basis van het gedrag van je tweelinghelft. Ben je zeker van je stuk, licht dan je andere helft niet in. Dit heeft geen toegevoegde waarde voor jouw innerlijk proces, integendeel. 

Hieronder kan je de kenmerken van de vierde fase tussen tweelingzielen terugvinden, zowel
voor de runner als voor de chaser

Tweelingzielen kenmerken van de runner

 • losbandig gedrag
 • daten
 • op zoek gaan naar aandacht van anderen
 • reboundrelaties
 • waanbeelden
 • overdaad

Tweelingzielen kenmerken van de chaser

 • is geneigd de runner nog meer achterna te lopen
 • onvoorzichtigheid
 • frustraties
 • rampspoed
 • sociale isolatie

Gemeenschappelijke tweelingziel kenmerken van de vierde fase

Ondanks het feit dat beide zielen het proces op een individuele manier doorlopen, delen runners en chasers dezelfde kenmerken. Beide zielen worden onderworpen aan angst, conflicten, waanbeelden, rampen, isolement, ongenoegen, onderdrukking, mentale desoriëntatie en zelfreflectie. Deze eigenschappen worden op een individuele manier waargenomen en ervaren. Chasers en runners ervaren deze kenmerken op een authentieke manier door die in te zetten in de zoektocht binnenin zichzelf. We maken geen onderscheid tussen ‘goed en slecht’. Beide zielen hebben nu eenmaal een ander leerproces te vervullen, met als einddoel: herenigd te worden met de andere helft. 

fabio-vinago-boek-tweelingzielen2

Bron

In het boek ‘Liefde op Zielsniveau’ bespreekt bestsellerauteur Fabio Vinago alle kenmerken van het tweelingzielenproces. Dit boek is het perfecte naslagwerk met uitgebreide informatie en alles dat je moet weten over tweelingzielen. Bovendien is dit boek vergezeld van meer dan 100 pagina’s met het ‘tweelingzielendagboek’ waar je je tweelingzielenproces middels visionboards in kaart brengt. 

Dit vind je wellicht ook interessant

De tweelingzielen fases – 1 de ontdekkingsfase
De tweelingzielen fases – 2 aantrekken en afstoten

De tweelingzielen fases – 3 de crisisperiode
Tweelingzielen – Soulmates of een karmische relatie?
Tweelingzielen – Een oude ziel versus het ego
Tweelingzielen – De connectie nader bekeken

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest