1. Home
  2. Spiritualiteit
  3. Tweelingziel of obsessie? De symbolische betekenis tussen tweelingzielen

Tweelingziel of obsessie? De symbolische betekenis tussen tweelingzielen

door | sep 16, 2022 | Spiritualiteit

Loading

De connectie tussen tweelingzielen is een spiritueel geschenk met een grote verantwoordelijkheid. Beide tweelinghelften staat voor een liefdesuitdaging die het kerndilemma van de menselijke ziel belichaamt. In ‘tweelingziel of obsessie’ werpen we een licht op de symbolische ringen (het soefisymbool) tussen tweelingzielen. Die ringen trekt de verbinding tussen tweelingzielen naar twee richtingen: de noodzaak om één te zijn met zichzelf en naar de behoefte tot de nabijheid van de andere helft. 

Tweelingziel of obsessie en de twee aspecten die aanzetten tot groeien

Tweelingzielen groeien altijd vanuit twee verschillende aspecten: de behoefte om in eenheid met zichzelf te leven en de behoefte om met de ander één te zijn. Deze twee afzonderlijke aspecten lijken erg op elkaar maar vertegenwoordigen in feite twee individuele aspecten van de individuele groei. 

Vooraleer tweelingzielen met elkaar herenigd worden, moeten deze twee opzichzelfstaande aspecten (individualiteit en samenhorigheid) op zielsniveau met elkaar in balans worden gebracht. Het is noodzakelijk dat elke ziel op zijn eigen manier tijdens het tweelingzielenproces kan groeien.

De twee gesloten ringen

Een tweelingzielenconnectie wordt afgebeeld met het soefisymbool die door twee in elkaar gesloten ringen wordt gevormd en in wezen niet gescheiden kunnen worden. Die twee ringen vertegenwoordigen de tweelinghelften als één geheel en onafhankelijk van elkaar als één groter geheel. Het is de uitdaging om een gezond en geestelijk evenwicht te bereiken zodat éénheid kan worden bereikt.

Het leven die tweelingzielen op aarde afleggen vertegenwoordigt de ontmoeting die de brug vormt tussen die twee ringen. Wie voorbestemd is om een fysieke relatie met zijn/haar tweelingziel te delen, zal worden geconfronteerd met innerlijke conflicten die inherent zijn aan de individuele groei om tot een nieuwe vorm van bewustzijn te komen. 

Tweelingziel of obsessie? Het tweelingzielenconflict als dynamisch proces-1

De ringen hierboven symboliseren de twee afzonderlijke zielen met een overlappend gebied. Dat overlappend gebied is bij beide tweelinghelften identiek is. 

De open ruimte (links en rechts) staan voor het individuele zelf, elk met hun unieke persoonlijkheid en karaktereigenschappen. De ringen zitten niet ‘vast’ maar bewegen zich dynamisch heen en weer tijdens de tweelingzielenconnectie, waarbij het overlappend gebied en de individuele ruimte groter en kleiner kan worden.

Tweelingziel of obsessie? Het tweelingzielenconflict als dynamisch proces-2

Tweelingzielen in conflict

Als tweelingzielen met elkaar in conflict liggen, wordt de ruimte in de ringen kleiner. Maar door de verbinding die zij delen, zijn ze nooit volledig van elkaar gescheiden. De intense tweelingzielenconnectie en de onvoorwaardelijke liefde die ze voor elkaar voelen, zorgt ervoor dat ze terug naar elkaar worden toegetrokken. 

Omdat tweelingzielen een deel van elkaar zijn, heerst er altijd emotionele strijd, pijn, onzekerheid en angst. Hierdoor worden tweelingzielen aangemoedigt om snelle en doeltreffende oplossingen te zoeken.

Tweelingzielen of obsessie? Een karmisch proces

Tweelingzielen delen uiteenlopende karmische processen die doorheen hun incarnaties nauw met elkaar verbonden zijn. Ze helpen elkaar om deze op te lossen zodat er op het einde van de rit enkel nog ruimte is voor vreugde, liefde en harmonie. 

Tweelinghelften weerspiegelen (onbewust) hun individueel karma op de ander. Die dynamiek wordt symbolisch afgebeeld door de ‘in elkaar sluitende ringen’ (terugtrekken en weerkeren van de ziel). 

Tweelingziel of obsessie? Het tweelingzielenconflict als dynamisch proces-3

Wanneer beide tweelinghelften een hoge vorm van bewustzijn bereiken, zal de connectie tussen tweelingzielen versterken waardoor de eigenlijke hereniging op zielsniveau kan plaatsvinden. 

Tweelingzielen zullen te maken krijgen met onvermijdelijke stresssituaties die hun levensomstandigheden tijdelijk kunnen verscheuren. Omdat de ringen tot het uiterste kunnen worden uitgerekt zonder te breken, blijven tweelingzielen, ondanks die conflicten, een versmelting op zielsnievau.

Meer over tweelingzielen

Alles wat je over tweelingzielen moet weten
De betekenissen van het Tweelingzielen Orakelspel
7-delige videoreeks over tweelingzielen
Tweelingzielenrelaties duiden met de Lenormandkaarten

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest