1. Home
  2. Spiritualiteit
  3. De mannelijke en vrouwelijke energie tussen tweelingzielen

De mannelijke en vrouwelijke energie tussen tweelingzielen

door | aug 4, 2022 | Spiritualiteit

Loading

De mannelijke en vrouwelijke energie vormt de basis bij tweelingzielen. Deze twee kosmische energieën zorgen voor heelheid tussen beide tweelinghelften. Een man bezit een vorm van vrouwelijke energie en andersom. Vooraleer tweelingzielen onvoorwaardelijk en in eenheid verbonden worden, moeten het mannelijke en vrouwelijke principe in balans liggen met elkaar.

Yin en Yang

Volgens de Oosterse filosofie bestaat het universum uit de polariteiten yin en yang. De vrouwelijke energie yin staat voor het ontvankelijke. Zij schept openheid, is meegaand en draagt verbondenheid met zich mee. Yin is de belichaming van intuïtieve en innerlijke wijsheid.

Yang staat voor het mannelijke of het actieve. Hij is onafhankelijk en direct en wordt gekenmerkt door een logische en intellectuele energie die overheersing nastreeft. Dit uit zich in zaken ondernemen en regelen. De mannelijke energie heeft graag controle over alles en wordt in verband gebracht met individualiteit. 

Zo ontwikkel je het vrouwelijke principe

Wanneer je enkel aandacht schenkt aan het vrouwelijke principe, dan geraak je verstrikt in relaties waarin je voortdurend wil zorgen voor anderen. Je stelt geen grenzen en neemt een passieve houding aan ten opzichte van je wederhelft en geraakt vervreemd van jezelf. Je staat steeds klaar om de problemen van anderen op te lossen en je voelt je snel verantwoordelijk voor de daden en acties van anderen. 

Mensen die te veel van de vrouwelijke energie bezitten, voelen zich emotioneel afhankelijk van schuldgevoelens en handelen daar naar. Er is een té grote behoefte om de wereld te verbeteren. 

Zo ontwikkel je het mannelijke principe

Als je enkel het mannelijke principe ontwikkelt, dan loop je vast in prestatiegerichte situaties waarbij macht, controle en ambities een prominente plaats in je leven innemen. Er ontstaan gevoelens van vervreemding, als je je niet met anderen kan verbinden. 

Je leven wordt een genadeloze jacht die gebaseerd is op status en carrière. Mensen die enkel het mannelijke principe ontwikkelen, schenken enkel aandacht voor het ego. Hierdoor kom je egoïstisch en gevoelloos op anderen over. 

De mannelijke en vrouwelijke energie in evenwicht brengen

Tijdens de weg die tweelingzielen afzonderlijk van elkaar afleggen, is het van essentieel belang dat beiden zowel de mannelijke energie als de vrouwelijk energie in zichzelf in evenwicht brengen. Dit kunnen zij bekomen door te leven vanuit onvoorwaardelijke liefde ten opzichte van zichzelf en naar de andere helft. 

Bovendien moet er een gezonde wisselwerking zijn tussen de mannelijke en vrouwelijke polariteiten. Zodra je voor jezelf een onderscheid kan maken tussen deze twee energieën (de yin en yang in jezelf), zal je ondervinden dat het gemakkelijker wordt om ze allebei in te zetten op de momenten dat je ze nodig hebt. 

Daaropvolgend moet je je bewust zijn dat wanneer de mannelijke en vrouwelijke energieën in evenwicht zijn, je dan pas helemaal, onvoorwaardelijk en volledig jezelf kan zijn, zonder belemmerde of angstige gedachten. 

Tenslotte is het pas in deze fase van het proces dat we spreken over oprechte eenwording en versmelting. Want hoe beter je jezelf kent, hoe gelukkiger je wordt, waardoor ook je andere helft de motivatie vindt om hetzelfde te ondernemen. 

Dit vind je wellicht ook interessant

Wat is een tweelingziel? Tweelingzielen kenmerken
1 de ontdekkingsfase
2 aantrekken en afstoten
3 de crisisperiode
4 vluchtgedrag
5 overgave

6 ontwaken
7 eenheid
Soulmates of een karmische relatie?
Een oude ziel versus het ego
Tweelingzielen – De connectie nader bekeken

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest