1. Home
  2. Spiritualiteit
  3. Wat is een zielengroep? Leven vanuit je zielenmissie

Wat is een zielengroep? Leven vanuit je zielenmissie

door | aug 17, 2022 | Spiritualiteit

Loading

Tijdens ons leven worden we met andere zielen samengebracht, zodat we elkaar in het aardse leven herkennen. Dit kan omdat we dezelfde zielenweg afleggen of omdat we een gezamenlijk stuk karma (positief of negatief) moeten oplossen. Tijdens de incarnatie van de ziel, hebben zielen er samen voor gekozen om bepaalde aspecten in het aardse leven mee te brengen om ze vervolgens op te lossen. Wat is een zielengroep en kan je leven vanuit jouw unieke zielenmissie? Je leest het hier. 

Deze bijdrage is tot stand gekomen in samenwerking met bestsellerauteur Fabio Vinago. Fabio schreef meerdere publicaties en boeken over tweelingzielen, inclusief het Tweelingzielen Orakelspel

Een van zijn werken heeft het internationaal publiek bereikt: Reading Fortune Telling Cards (uitgave in de Verenigde Staten) en Gypsy Witch – 55 cartes pour développer votre intuition grâce à la sagesse tzigane (uitgave in Frankrijk). Onderaan dit artikel kan je deze werken bekijken. 

Wat is een zielengroep en wat zijn hun taken?

Zielengroepen zijn met elkaar verbonden. Niet iedereen behoort tot dezelfde groep. Elke zielengroep heeft eveneens een eigen taak te volbrengen, en elk individu binnen die groep heeft een eigenheid en resonantie die verschillend kan zijn van andere zielengroepen. 

Zo kan het gebeuren dat iemand lange tijd in een bepaalde zielengroep heeft gezeten, zich sneller heeft ontwikkeld (of juist niet) en overstapt naar een ander zielengroep omdat de zielenfrequentie beter bij de huidige levensomstandigheden van de persoon past. 

Deze universele dynamiek is onontbeerlijk aan het leven, zodat gelijkgestemde zielen samengebracht worden, elkaar iets waardevols bijbrengen om het proces gezamenlijk of individueel verder te bewandelen. 

De ziel die verwerkt versus de zielenreis

Vaak worden we gezegend met innerlijke reizen die ons veel inzichten geven. Belangrijk om aan te stippen is dat die innerlijke reizen zich altijd afspelen in een onbewustere staat of tijdens onze slaap – onze dromen. Het is essentieel om een onderscheid te leren maken tussen verwerkende dromen en zielenreizen. Wanneer je hiertoe in staat bent kan je de ziel leren begrijpen. 

Verwerkende dromen staan in het teken van verwerken. Dingen die we in ons dagelijks leven meemaken en moeilijk een plek kunnen geven (nachtmerries, onrealistische dromen, etc…). Wanneer we spreken over een zielenreis, dan zijn we niet bewust aanwezig maar verkeren we in een slapende toestand. 

Dromen onthullen veel over onszelf. Er zijn veel aspecten die eerst verwerkt en geaccepteerd dienen te worden voor we nieuwe dingen in ontvangst mogen nemen. Heb je soms het gevoel dat je ’s nachts een intense nacht hebt gehad, ondanks dat je goed geslapen hebt? Dan heb je waarschijnlijk tijdens je slaap dingen verwerkt. 

Zo bekijk je het leven vanuit de zielenmissie

Hoe bewuster we ons van de zielenwereld zijn, hoe scherper ons beeld over het leven wordt. In ons leven zullen we allemaal en altijd geconfronteerd worden met problemen. Mensen die zich openstellen om spirituele inzichten te krijgen (ook al zijn die inzichten niet leuk), zullen sneller een oplossing voor hun probleem vinden. 

Mensen die in hun ego vluchten, zich laten meevoeren door angstgevoelens, zich onderwerpen aan een laagzelfbeeld, enzovoort, zullen vanuit hun zielengroep opnieuw geconfronteerd worden met gelijkaardige situaties, tot de persoon in kwestie heeft geleerd om met dagelijkse problemen om te gaan. Voor die mensen is het belangrijk om niet tegen, maar met hun ziel samen te werken. Dit betekent dat oude en vastgeroeste gedachtenpatronen doorbroken moeten worden. 

Zielsverwanten en tweelingzielen zijn levenslang onderhevig aan leerprocessen. Het fysieke lichaam, die niet in contact staat met de ziel, zal vaak in contact komen met onprettige situaties. Mensen die hun ziel en zielenmissie omarmen, zullen altijd onvoorwaardelijk en in sereniteit met hun levensdoel samenleven. 

Volg deze tips om één te worden met je ziel

  • Accepteer dat je niet alles in jouw richting kan stuwen. De ziel is een spirituele en universele kracht die we als mens niet in een richting kunnen duwen. En daar loopt het bij veel mensen fout. Ze zeggen dat ze in volwaardige acceptatie leven, maar handelen er niet naar. Dit gedrag resoneert uit angst, onzekerheid en controle.
  • Berusten binnen jezelf is een tweede belangrijke stap. Berusten betekent de rust in jezelf opzoeken en je niet inlaten met situaties die je niet in de hand hebt. Om te kunnen berusten, moet je eerst accepteren. Je berust je in alle rust en stilte en neemt afstand van mensen of situaties die niet goed voor je zijn.
  • Je laat je niet door anderen kneden: je bent wie je bent. Veel mensen laten zichzelf kneden op een grenzeloze manier, in de hoop dat ze krijgen waar zij van denken recht op te hebben. Wees je ervan bewust dat als je je door anderen laat vormen tot iets wat tegen je zielenmissie ingaat, je niet accepteert en berust. Je werkt tegen je ziel. Een dergelijke houding is alles wat een ziel niet is. Het is aards, ongezond en niet goed voor jouw individueel proces.  

Meer over tweelingzielen

Lees hier alles over tweelingzielen
Wat is een tweelingziel? Tweelingzielen kenmerken
Tweelingzielen – Soulmates of een karmische relatie?
Een oude ziel versus het ego
De mannelijke en vrouwelijke energie tussen tweelingzielen
De tweelingzielenconnectie nader bekeken
7-delige videoserie over tweelingzielen

Publicaties van Fabio Vinago

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest