1. Home
  2. Spiritualiteit
  3. Wat is een tweelingziel? Tweelingzielen kenmerken

Wat is een tweelingziel? Tweelingzielen kenmerken

door | jul 29, 2022 | Spiritualiteit

Loading

Wat is een tweelingziel nu precies en hoe komt deze bijzondere ontmoeting tot stand? Wat weten we over het ego? Wat kunnen we over onvoorwaardelijke liefde vertellen? Welke weg moeten beiden tweelinghelften afleggen? En wat zijn de tweelingzielen kenmerken?

Het begrip tweelingzielen wordt vaak onterecht gebruikt waardoor er doorheen de jaren heel wat misvattingen zijn ontstaan. Het lijkt wel een soort hype, die ondertussen veel namen heeft gekregen: tweelingvlammen, soulmates, tweelingstraal… je kan het zo gek niet bedenken. Laten we het bij de basis houden en het begrip tweelingzielen in haar waarde laten. 

Dit zijn tweelingzielen

Een tweelingziel is één ziel die tijdens de geboorte (incarnatie) overgaat en zich splitst over twee fysieke lichamen. Die twee zielen hoeven onderling geen familie- of bloedband te delen. Zo komt het voor dat ze fysiek ver van elkaar verwijderd zijn. 

Mensen die in aanraking komen met tweelingzielen, ervaren op jonge leeftijd een grote vorm van spirituele energie. Zij voelen dat er ergens op aarde een ontbrekend stukje van hun ziel rondloopt. Hoewel ze die vaststelling uit het onbewuste halen, worden ze tijdens hun levensjaren geconfronteerd met hoogsensitiviteit, spiritualiteit en helderziendheid.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat beide tweelinghelften niet altijd op hetzelfde moment, dezelfde gevoelens ervaren. Concreet betekent dit dat die bewustwording eerst bij de een ontstaat en jaren later bij de ander. 

De samenkomst tussen tweelingzielen is een proces dat geleidelijk door onvoorwaardelijke liefde wordt aangestuurd. 

De ontmoeting tussen tweelingzielen

Wanneer tweelingzielen elkaar ontmoeten, ontstaat er gevoel van complete overgave. Dit gaat niet zonder slag of stoot. De ontmoeting kan een orkaan van emoties teweegbrengen en een symbiose die zorgt voor een versmelting. 

Tijdens deze ontmoeting speelt het ego een grote rol. Echter wil de ratio een conflict tussen het verstand en hart vermijden, wat zich uit in vluchtgedrag. Deze dynamiek zorgt bij beide tweelinghelften voor veel angst en onzekerheid. 

Daarnaast zijn tweelingzielen genoodzaakt om bewust met het tweelingzielenproces om te gaan en vervolgens te leren voelen vanuit het hart: daar waar échte liefde verscholen zit. Enkel op die manier kan het hart winnen en zullen de twee zielen van elkaars fysiek bestaan afweten. 

Tweelingzielen hebben ook een individueel en gezamenlijk pad te bewandelen. Zo zullen zij los van de andere helft moeten werken aan de eigen issues, om achteraf in alle sereniteit te kunnen samenkomen. 

Een essentiële eigenschap is berusting en acceptatie van het tweelingzielenproces

Tweelingzielen moeten leren om te berusten, zonder de ander te willen controleren. Die berusting moet op een passieve manier plaatsvinden. Concreet betekent dit dat je de controle over de ander volledig loslaat. Om dit te bekomen zijn onvoorwaardelijke én volledige acceptatie noodzakelijk. 

Stel je onafhankelijk op

Het is héél verleidelijk om je afhankelijk van je tweelingziel op te stellen. Voornamelijk op emotioneel vlak. Je wil de liefde beantwoord en bevestigd zien, maar dat werkt tegen de universele wetten. Je kan de tweelingzielenenergie niet in jouw voordeel manipuleren of sturen. 

Werk bovendien aan je zelfliefde, zodat je je tweelingziel onvoorwaardelijk kan liefhebben. Zonder zelfliefde, is het moeilijk tot zelfs onmogelijk om je andere helft op een onvoorwaardelijke manier tegenmoet te komen. 

6 tips om het tweelingzielenproces in jouw voordeel te sturen

  • Blijf dicht bij jezelf en laat je niet meesleuren door negatieve mensen. 
  • Werk aan jezelf en maak voldoende tijd om je issues op te lossen.
  • Laat de controle los en zoek niet voortdurend bevestiging.
  • Projecteer je individueel proces niet op anderen.
  • Blijf nuchter. Veel mensen zijn geneigd om zich zweverig op te stellen. 
  • Werk aan je zelfliefde en maak enkel ruimte voor positieve zaken.

Dit vind je wellicht ook interessant

De tweelingzielen – 1 de ontdekkingsfase
De tweelingzielen – 2 aantrekken en afstoten
De tweelingzielen – 3 de crisisperiode
De tweelingzielen – 4 vluchtgedrag
De tweelingzielen – 5 overgave

De tweelingzielen – 6 ontwaken
De tweelingzielen – 7 eenheid
Tweelingzielen – Soulmates of een karmische relatie?
Tweelingzielen – Een oude ziel versus het ego
Tweelingzielen – De connectie nader bekeken

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest