1. Home
  2. Spiritualiteit
  3. Tweelingzielen – Soulmates of een karmische relatie?

Tweelingzielen – Soulmates of een karmische relatie?

door | jul 20, 2022 | Spiritualiteit

Loading

De termen tweelingzielen, soulmates en karmische relaties worden vaak met elkaar verward. Begrijpelijk, aangezien deze begrippen heel wat gemeen hebben ten opzichte van elkaar. Elk van deze verbindingen hebben met karma te maken, maar houden andere levenslessen in die koppels moeten leren om zo tot hun eindbestemming te komen. In deze bijdrage lichten we de verschillen tussen tweelingzielen, soulmates en karmische relaties toe. Deze kan je eveneens terugvinden in het boek ‘Liefde op Zielsniveau – De 7 doorslaggevende fasen van het tweelingzielenproces’.

Tweelingzielen

Tweelingzielen zijn één ziel die gesplitst wordt, waarbij de tegenpolen overgaan op twee fysieke lichamen. Tweelingzielen hebben een bijzondere connectie met elkaar, waardoor scheiding gepaard gaat met ‘amputatiepijn’. Onderliggende pijnpunten worden door de ander aan de oppervlakte gebracht door elkaar te spiegelen. Dit spiegelen stimuleert je als individu om aan jezelf te werken, zodat je in een latere levensfase de ander opnieuw kan tegemoet treden. Werk je aan jezelf, dan werk je ook aan de connectie met je tweelingziel en aan de relatie die hieruit kan voortvloeien. Aangezien jullie één geheel vormen worden je gedragingen, acties en de energieën die hierdoor vrijkomen door je andere helft waargenomen. Andersom geldt hetzelfde: ben je obsessief met je tweelingziel begaan, dan zal hij/zij dit ook gewaarworden.

Bovendien ontmoeten tweelingzielen elkaar altijd. Wanneer dat precies te gebeuren staat, hangt echter van verschillende factoren af. Om te beginnen van je eigen proces, en verder van hoe inzichtelijk je tegenover jezelf staat, of je bereid bent om alles over een andere boeg te gooien en je karmapunten onder ogen te komen, of je de controle kan loslaten, of je vertrouwt op de kosmische energie tussen jullie beiden, enzovoort. Tweelingzielen hebben zoals reeds beschreven doorheen hun incarnaties herinneringen gedeeld. En ja, ook in dit aardse leven dragen de zielen deze herinneringen met zich mee. De zoektocht naar elkaar, naar dat ontbrekend puzzelstukje, wordt hier op aarde verdergezet.

Soulmates

”Daar waar tweelingzielen elkaars tegenpolen zijn, zitten soulmates meer op dezelfde lijn, delen ze dezelfde interesses en zijn ze zeer respectvol naar elkaar toe.”

Soulmates zijn meerdere zielen die tot de eerste incarnatie van één zielengroep behoren en ervaren elkaar vaak als één familie. Het is noch een standaardregel, noch een vereiste dat soulmates in een liefdesrelatie belanden. Het kan, maar daar zijn geen garanties voor. Zo kunnen goede vrienden een soulmateconnectie ervaren, of kan de band met kinderen ook als een dergelijke verbinding ervaren worden. Soulmates delen vaak dezelfde mening, visie, zitten energetisch op één lijn met elkaar, begrijpen elkaar zonder veel woorden en zijn daarnaast uiterst begripvol tegenover de persoon met wie ze de connectie delen.

Daar waar tweelingzielen elkaars tegenpolen zijn, zitten soulmates meer op dezelfde lijn, delen ze dezelfde interesses en zijn ze zeer respectvol naar elkaar toe. Soulmates kennen zelden jaloezie, zijn overtuigd van hun diepgaande vriendschap, zijn zeker van elkaar, weten dat ze te allen tijde op elkaar kunnen terugvallen en stimuleren elkaars spirituele groei. Daar waar het bij tweelingzielen een blijvende connectie betreft, kunnen soulmates na verloop van tijd uit elkaars leven verdwijnen. Soulmates hebben een helende uitwerking op elkaar, omdat ze samen vaak incarnerende reizen hebben afgelegd.

Karmische relaties

Karmische relaties worden ook wel verbindingen op karmisch niveau genoemd. Dit zijn één van de moeilijkste relaties, die heel veel weg hebben van tweelingzielenconnecties. Deze verbindingen dreigen altijd te eindigen in drama’s, hevige confrontaties, verdriet en pijn. Karmische relaties hebben tot doel om elkaars onverwerkt en vaak pijnlijk karma aan de oppervlakte te brengen. De confrontatie met dat onverwerkt karma stimuleert beiden om aan zichzelf te werken. Vanaf dan kan de ziel overgaan tot genezing.

Eenmaal deze pijnpunten worden blootgelegd, stranden veel van deze karmische verbintenissen. Het is niet evident om te voorpellen of een dergelijke relatie uitmondt in een langdurige liefdesrelatie. Net omdat beide zielen veel kosmische (vaak negatieve) energieën met zich meedragen, is een relatie mogelijks gedoemd om te mislukken. Een positief gevolg van deze karmische relatie is dat beide partijen op een zeer korte tijd hun eigen ‘ik-zijn’ leren kennen, waardoor men haast gedwongen wordt om diep binnenin zichzelf te kijken.

Via de volgende links kan je eeen volledige videoreeks over tweelingzielen terugvinden: aflevering 1aflevering 2aflevering 3aflevering 4aflevering 5aflevering 6 en aflevering 7.

Dit vind je wellicht ook Interessant

De tweelingzielen fases – 1 de ontdekkingsfase
De tweelingzielen fases – 2 aantrekken en afstoten

De tweelingzielen fases – 3 de crisisperiode
De tweelingzielen fases – 4 vluchtgedrag

Tweelingzielen – Soulmates of een karmische relatie?
Tweelingzielen – Een oude ziel versus het ego
Tweelingzielen – De connectie nader bekeken

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest