1. Home
  2. Sterrenbeeld Weegschaal
sterrenbeeld-weegschaal-betekenis

De persoonlijkheid van de Weegschaal

Hoewel de Weegschaal vaak het evenwichtigste van de dierenriem wordt genoemd, hoeft dat niet per se het geval te zijn. Dit teken is een besluiteloze persoonlijkheid die tussen uitersten heen en weer kan schieten of geen partij kan kiezen. De uiterlijk charmante en gezellige karakter kan anderen voor zich innemen. Dit teken streeft eerder naar harmonie dan naar de waarheid. Leugens en manipulaties gaan ze niet uit de weg om ervoor te zorgen dat alles blijft zoals hij het wil.

De Weegschaal kan zich aanpassen en compromissen sluiten om iedereen tevreden te houden, maar onder de oppervlakte is dit een moeilijk karakter. Een relatie is heel belangrijk voor de Weegschaal, die zich incompleet voelt als hij alleen is. Deze persoonlijkheid doet er alles aan om een partner aan te trekken.

De Weegschaal heeft een beweeglijke geest die goed is in abstract denken en een goed onderscheidingsvermogen heeft. Weegschalen zijn heel bedreven in het bedenken van een strategie. Deze geest geniet ook van een pittig debat, misschien omdat het opgekropte agressie vrij maakt. De mentale zwakheid van een Weegschaal is besluiteloosheid die voortvloeit uit de neiging alle kanten van een zaak te zien. Daardoor kan dit teken geen partij kan kiezen. Elke druk om een beslissing te nemen wordt daarom als stress ervaren. De Weegschaal wil orde op zaken stellen en eerlijk zijn. In een poging om iedereen tevreden te stellen zal dit teken mentale acrobatiek vertonen en leugentjes om bestwil verkopen om gevoelens te sparen. Maar als de leugens de overhand krijgen en de misleiding uit de hand loopt, geeft de Weegschaal het spelletje gauw op en bekent wat hij heeft gedaan.

 

De emoties van de Weegschaal

In het ideale laat dit teken zich in het geheel niet in met gevoelens, behalve als het om romantische liefde gaat. Het diepe verlagen van een Weegschaal naar een relatie kan tot heftige emoties leiden. Over het algemeen heeft dit teken geen last van jaloezie, maar elke bedreiging van een emotionele relatie kan gevoelens van onzekerheid en onvermogen opwekken.

 

Sterke eigenschappen van de Weegschaal

Dit teken kan uitstekend onderhandelen en bemiddelen. Het is een tactische en diplomatieke persoonlijkheid die kwesties oplost en de middenkoers weet te vinden. De Weegschaal heeft ook een aangeboren goede smaak en het vermogen een harmonische sfeer te scheppen, ongeacht de situatie.

 

Zwakke eigenschappen van de Weegschaal

In zijn streven naar perfectie ziet de Weegschaal paradoxaal genoeg gebreken over het hoofd en verdoezelt hij problemen. De behoefte aan een relatie kan zo groot zijn dat er te veel compromissen worden gesloten, die uiteindelijk tot onvrede leiden.

 

De Weegschaal en geld

Hoewel de Weegschaal zorgvuldige financiële plannen maakt, kan hij toch diep in de schulden zitten vanwege zijn voorliefde voor een goed leven. Gelukkig weet dit teken genoeg te verdienen om de schulden af te betalen. De Weegschaal investeert na grondig onderzoek en is uit op zekerheid op de lange termijn. Hij is altijd gul en bereid geld uit te geven aan luxe en kwaliteit; hij kijkt graag in etalages en laat een koopje niet liggen.

De Weegschaal in de liefde

De Weegschaal is gemaakt voor de liefde. Deze charmante partner neemt zelfs na heel wat huwelijksjaren de moeite om u het hof te maken. Dit teken vindt niets zo prettig als de helft van een paar te zijn en als uw partner vindt dat u zijn of haar zielsverwant bent, zal uw relatie nooit stukgaan. De Weegschaal kan evengoed flirten, maar u hoeft zich geen zorgen te maken. Voor dit teken is flirten net zo natuurlijk als ademhalen.

De Weegschaal werkt ontzettend hard om een relatie vrij van problemen te houden. Aan de oppervlakte is dit teken een toonbeeld van deugdzaamheid, het geeft toe aan elke bevlieging van u en zet uw plezier op de eerste plaats. Weegschalen leren al vroeg mensen te behagen en hebben een hekel aan ruzies en disharmonie.

Soms komen alle persoonlijke behoeften die zijn onderdrukt, opeens aan de oppervlakte, wat voor de Weegschaal net zo’n verrassing is als voor u. Maar de harmonie wordt gauw hersteld en het masker van volmaakte vriendelijkheid wordt weer opgezet.

De Weegschaal heeft de reputatie besluiteloos te zijn, en kan anderen horendol maken met zijn discussies en aarzelingen. Het probleem is dat de Weegschaal alle mogelijkheden ziet en de volmaakte keuze wil maken en tegenover iedereen eerlijk wil zijn. De drang naar perfectie betekent dat de Weegschaal onder alle vriendelijkheid een kritische aard heeft.

Weegschaal past het beste bij: Ram, Boogschutter en Leeuw
Weegschaal past het minste bij: Maagd, Schorpioen en Stier

 

Datum: 23 september – 22 oktober
Heerser: Venus
Natuurlijk huis: zevende
Element: lucht
Polariteit: negatief
Verhoging: Saturnus
Val: zon
Vernietiging: Mars
Sleutelwoorden: harmonie, partnerschap, perfectionisme, aarzeling, vastberaden, esthetisch, diplomatie, oordeel, compromis, besluiteloos, samenwerking, vredelievend

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest