1. Home
  2. Sterrenbeeld Waterman
sterrenbeeld-waterman-betekenis

De persoonlijkheid van de Waterman

De Waterman is een grillige persoonlijkheid die zichzelf op uiteenlopende wijzen manifesteert, afhankelijk van de dominante heerser, Saturnus of Uranus. Onconventioneel en idealistisch, excentriek en eigenzinnig, onvoorspelbaar en chaotisch, opstandig en koppig, geniaal en onaangepast, de Waterman is het allemaal tegelijk. Hij kan levendig, origineel en vindingrijk zijn. Het Waterman-model bezit een vorm van perfectionisme die orde verlangt. Fanatisme en onverdraagzaamheid gaan schuil onder een oprecht verlangen de wereld te verbeteren. Het bezit een vurig verlangen naar verandering en revolutie en vindt soms een uitdrukkingsvorm voor zijn opstandigheid of een stel idealen, waaraan het voor de rest van zijn leven vasthoudt

Dit is een ‘oude hippie’ die niet meer kan veranderen, of de anarchist die het einde van de revolutie niet heeft opgemerkt. Maar de Waterman kan een van de grote gangmakers van de maatschappelijke veranderingen zijn.

Intuïtie en intelligentie gaan samen in dit teken. Hoewel de Waterman-geest logische denkprocessen volgt, staat hij open voor grote verassingen en plotselinge inzichten die mijlenver buiten de gevestigde denkkaders liggen. Het enige wat de Waterman zoekt, is gelijkheid en rechtvaardigheid. En dat vergt nu eenmaal grootscheepse veranderingen, het aanschaffen van conventies en de opheffing van de bestaande toestand.

Watermannen, die idealistisch en perfectionistisch zijn, kunnen op een bepaald ideaal gefixeerd zijn en een strak omlijnd beeld koesteren van hoe de dingen zouden moeten zijn. Het is alsof de Waterman dit specifieke beeld heeft ingelijst en op alles en iedereen van toepassing acht. Als iemand niet in het beeld past, ligt dat aan die persoon, niet aan het ideale beeld.

De emoties van de Waterman

De Waterman wordt traditioneel gezien als een koel, afstandelijk teken, maar in werkelijkheid heeft dit teken chaotische emoties en tegenstrijdige emotionele behoeften. Het streeft routine en stabiliteit na, maar toch kan het zich beklemd voelen in een vaste relatie. Als de perfectionistische trek van dit teken zich doet gelden, komt het onvermijdelijk in botsing met deze emotionele wanorde. Daarom heeft de Waterman heel veel problemen met intimiteit en bewaart hij liever enige afstand.

 

Sterke eigenschappen van de Waterman

De Waterman wordt krachtig gemotiveerd door een maatschappelijk bewustzijn. Hij begrijpt waar de wereld over twintig jaar behoefte aan heeft, en treft daar nu al voorbereidingen voor. Zonder de Waterman zou er geen evolutie zijn.

 

Zwakke eigenschappen van de Waterman

De Waterman is geneigd toe te geven aan grillen en kan zich soms moeilijk losmaken van zijn excentriciteit. Aan de andere kant kan het verlagen naar verandering leiden tot de verwoesting van al het andere, waardoor het kind met het badwater wordt weggegooid.

 

De Waterman en geld

De Waterman is een vrek of een impulsieve verkwister, afhankelijk van de dominante planetaire heerser. Als Saturnus dominant is, bergt de Waterman nooit een bankafschrift op zonder het te controleren. Hij weet precies hoeveel hij heeft. Is Uranus dominant, dan worden de financiën gekenmerkt door grillige investeringen. Met een briljante uitvinding die voortvloeit uit het verlangen om de mensheid te helpen, zou de Waterman een fortuin kunnen maken; in dat geval zou hij de winst met anderen delen.

 

De Waterman in de liefde

De Waterman is een zeer onafhankelijk en onvoorspelbaar teken. Het is een soort uitdaging deze partner te leren kennen. Maar als u de eerste horde heeft genomen, een relatie met een Waterman heeft kunnen beginnen, dan bent u al heel ver, ook al ervaart u dat niet zo.  Het is een feit dat uw partner een vaste relatie bijzonder geruststellend vindt. Toch mag een Waterman graag opkomen voor persoonlijke vrijheid door bij gelegenheid te flirten, gewoonlijk in de vorm van diepzinnige gesprekken. U kunt dat gedrag gerust met een korrel zout nemen.

Als de Waterman een affaire heeft, zal hij of zij in verlegenheid worden gebracht door jaloezie die u laat blijken. Dit teken heeft geen jaloezie in huis en gunt iedereen dezelfde vrijheid. De Waterman staat bekend als het minst emotionele sterrenbeeld en toch bezit dit rationele teken krachtige hartstochten. De Waterman heeft er gewoon geen contact mee. Hoewel dit onafhankelijk teken graag rationaliseert en abstracte gevoelens bespreekt, heeft het enorme problemen met intimiteit en geeft het de voorkeur aan een geestelijke ontmoeting.

De behoefte aan ruimte betekent dat een partner veel begrip voor hem of haar moet tonen. Veel mensen kunnen zich afgewezen voelen door deze vrije geest en haar streven naar vrijheid, maar dat moet niet persoonlijk worden opgevat.

De meeste Watermannen voelen zich vreemde op aarde, alsof hun huis heel ver weg is, of in een toekomst staat die een betere plek biedt aan de mensheid. Dit is een teken dat vaak verkeerd begrepen wordt, zowel door zichzelf als door anderen. Wattermannen proberen vaak te achterhalen wat toch het raadsel van hun wezen is.

Waterman past het beste bij: Leeuw, Waterman en Schorpioen
Waterman past het minste bij: Steenbok, Vissen en Ram

 

Datum: 20 januari – 18 februari
Heerser: Saturnus en Uranus
Natuurlijk huis: elfde
Element: lucht
Polariteit: positief
Verhoging: geen
Val: Neptunus
Vernietiging: Zon
Sleutelwoorden: menselijkheid, kalmte, revolutie, idealisme, wispelturig, excentriek, broederschap, opstand, sociaal, hervorming, objectief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest