1. Home
  2. Sterrenbeeld Vissen
sterrenbeeld-vissen-betekenis

De persoonlijkheid van Vissen

De persoonlijkheid van Vissen is gewoonlijk vaag en ontbeert focus. Vissen, die geen dichte grenzen bezitten, weten niet precies waar zijzelf eindigen en waar iemand anders begint. Deze persoonlijkheid handelt als een psychische spons, hij haalt uit haar hele omgeving gevoelens en indrukken. Omdat de vriendelijke Vissen, die weinig assertief zijn, nooit iemand met opzet pijn zouden kunnen doen, vinden ze het moeilijk nee te zeggen. Vissen werpen zich vaak op als slachtoffer en blinken uit in passief agressief gedrag. In plaats om iemand openlijk te mishagen neemt deze persoonlijkheid taken op zich zonder intentie ze te verrichten of doet gemakkelijk beloften, die ze zelden nakomt.

In het symbool wordt dit teken in twee richtingen tegelijk getrokken. De ene kant van deze persoonlijkheid is de vriendelijkheid zelve, de andere kant is passief en manipulerend. Omdat Vissen tussen deze twee kanten weifelen, is het geen wonder dat ze moeite hebben met de dagelijkse werkelijkheid.

De geest van Vissen is irrationeel en intuïtief of misleidend en onoprecht. Als hij kan gaan waar hij wil, kan hij de gebieden van de mystieke en het transcendente betreden. Vissen zoeken vereniging met het goddelijke en als ze op universele energieën worden aangesloten, hebben ze toegang tot zeldzame bronnen van informatie. Vissen kunnen geestelijk opgaan in een ander, waardoor ze precies kunnen weten hoe het is om in de schoenen van een ander te staan.

 

De emoties van Vissen

Voor Vissen ondersteunen emoties vrijwel alles in het leven. Zij hebben een vloeiende persoonlijkheid die zonder onderscheid op elke emotionele stimulans reageert. De meeste Vissen hebben geen idee wat ze eigenlijk voelen, omdat ze zo gemakkelijk opgaan in de gevoelens van anderen. Vissen laten zich gemakkelijk raken door de verhalen over andermans ellende. Geen enkel teken voelt zich zo snel schuldig als dit. Met hun zelfbeschuldiging en boetedoening wentelen Vissen zich in angst die wordt gecreëerd door de gedachte aan allen die lijden en aan allen die zij hebben laten vallen.

 

Sterke eigenschappen van Vissen

Als Vissen op hun best zijn, zijn ze het meest intuïtieve en empathische sterrenbeeld en bezitten ze veel verbeeldingskracht en medeleven.

 

Zwakke eigenschappen van Vissen

Vissen hebben erg veel moeite met de harde werkelijkheid van alledag. Als er verwarring optreedt, vindt dit manipulatieve karakter het moeilijk waarheid van realiteit te scheiden en doet het gemakkelijk beloften.

Vissen en geld

Het geld stroomt binnen en vliegt weer weg. Dit onpraktische teken heeft geen tijd om te budgetteren of voorzieningen voor de toekomst te treffen. Details worden over het hoofd gezien, bankafschriften worden niet gecontroleerd en om elke hoek schuilt een financiële ramp. Dit zeer loyale teken wordt altijd ontroerd door een droevig verhaal en laat zich vaak aanzienlijke bedragen afhandig maken.

 

Vissen in de liefde

Vissen zijn ongeneeslijk romantisch. Met een roze bril op de neus heeft deze geliefde de neiging zich in een ander te verliezen, maar de andere kant van dit duale teken is verbazend slim, zij het heel erg onpraktisch. Het is een emotioneel complex teken dat moeilijk te begrijpen is. Als Vissen eenmaal een relatie zijn begonnen, willen ze met u versmelten als met een zielsverwant en beloven ze eeuwige trouw. Maar Vissen zwemmen ook weg om met anderen te flirten en maken zich zelden helemaal los van vorige partners, zodat de versmelting niet volledig blijkt te zijn. Het is een van de meest ontrouwe tekens, maar ook een van de meest vergevensgezinde.

Vissen weten zelden waar zij eindigen en waar de buitenwereld begint. Vanwege hun zachtmoedige aard en goedgelovigheid vallen Vissen altijd voor een droevig verhaal en partners en vrienden van vroeger maken daar vaak gebruik van. Onder een kalm uiterlijk wordt uw partner heen en weer getrokken, want Vissen zijn onderworpen aan innerlijke emoties en externe eisen.

Vissen begrijpen weinig van zichzelf en vertrouwen erop dat de buitenwereld weerspiegelt wat er in hen omgaat. U kunt daarbij helpen door uw waarnemingen te delen en uw Vissen-partner te helpen meer bedachtzaam dat automatisch te reageren.

Als zeer empathisch en fijngevoelig waterteken weten Vissen precies wat u denkt of voelt, en reageren ze intuïtief op onuitgesproken verlangens in u. Dit teken is bedreven in emotionele communicatie, maar niet zo bedreven in de verbale communicatie die een relatie harmonisch maakt. Vissen zijn zeer begaan met u en omdat uit te drukken kunnen ze u overspoelen. Als u kunt begrijpen dat dat voortvloeit uit diepe onzekerheid, kan dat u helpen de liefde en het vertrouwen te geven waaraan uw partner behoefte heeft, en tegelijkertijd een krachtig gevoel van uw eigen zelf behouden.

Vissen past het beste bij: Kreeft, Maagd en Vissen

Vissen past het minste bij: Ram, Tweelingen en Boogschutter

 

Datum: 19 februari – 20 maart
Heerser: Jupiter en Neptunus
Natuurlijk huis: twaalfde
Element: water
Polariteit: negatief
Verhoging: Venus
Val: Mercurius
Vernietiging: Mercurius
Sleutelwoorden: medelevend, ontvankelijk, aarzeling, verbeelding, eenheid, dromer, verwarring, ontwijkend, buigzaam, mystiek

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest