1. Home
  2. Sterrenbeeld Tweelingen
sterrenbeeld-tweelingen-betekenis

De persoonlijkheid van de Tweelingen

Tweelingen zijn de oorspronkelijke duale persoonlijkheid. Ze zijn nu eens intelligent, communicatief en charmant, dan weer saai of bits. Ze zijn bij uitstek gezelschapsmensen en praten het meest van alle tekens. Tweelingen hebben iets kinderlijks in hun karakter en weigeren oud te worden. Tweelingen mogen graag raadsels oplossen en zijn onverbeterlijk in het uithalen van practical jokes.

Tweelingen die altijd druk zijn, hebben vaak twee of meer banen. Dit teken verandert dagelijks van mening en geeft nooit zijn ongelijk toe. Tweelingen hebben een gebrek aan focus, zodat een consistente leefstijl ondenkbaar is. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe prikkels en ideeën maar hebben niet altijd zin om ze goed te overdenken.

Dit sterrenbeeld levert graag commentaar op de wereld zoals zij die ervaren. Hun verbale vaardigheden zijn zeer goed ontwikkeld en hu geest beweegt zich als een vlinder. Ze nemen voortdurend informatie uit vele bronnen op en trekken conclusies, die ze vertellen aan wie het maar horen wil. Tweelingen weten van alles een beetje maar kunnen zich nooit lang op iets concentreren.

De welsprekende Tweelingen zien er niet tegen op de waarheid bij te stellen om het juiste resultaat te verkrijgen. Hun geest manipuleert en overreedt, en kan iemand overtuigen dat zwart wit is, als dat hun beter uitkomt. Dit teken dat een discussie per se wil winnen, maakt snelle grappen en woordspelingen, die echter gemakkelijk sarcastisch kunnen worden.

 

De emoties van de Tweelingen

Tweelingen weten zich niet goed raad met emoties en ontberen emotionele veerkracht. Dit cerebrale teken mag graag gevoelens van anderen analyseren, maar heeft weinig inlevingsvermogen of fijngevoeligheid. Tweelingen rationaliseren hun eigen emoties weg en gebruiken hun tong om hun echte gevoelens te verbergen. Emotionele uitputting kan tot depressies leiden.

 

Sterke eigenschappen van de Tweelingen

Een beweeglijke geest is het belangrijkste bezit van dit sterrenbeeld. De ideeënstroom is breed en snel en ze kunnen veel taken aan.

 

Zwakke eigenschappen van de Tweelingen

Tweelingen weten niet altijd precies wat de waarheid is en veranderen verhalen vaak zonder het zelf te merken. Feiten die niet van pas komen, schuiven ze gemakkelijk ter zijde, vooral als ze de situatie daarmee naar hun hand kunnen zetten. De hypocriete Tweelingen mogen graag roddelen, maar kunnen onmogelijk een geheim bewaren.

De Tweelingen en geld

Geld op de bank is niet belangrijk. Dit vindingrijke teken weet altijd geld op tafel te krijgen als dat nodig is, zelfs met twijfelachtige middelen. Tweelingen hebben het ‘word-snel-rijk’ -concept en financiële zwendel uitgevonden. Deze persoonlijkheid aarzelt niet geld van of aan vrienden te lenen en maakt gemakkelijk enorme schulden.

 

De Tweelingen in de liefde

Tweelingen kunnen iemand alles wijsmaken. Dit spraakzame teken houdt van levendige gesprekken met veel toespelingen, die over het algemeen niet gericht zijn op seksuele veroveringen, maar een korte, hevige affaire is geen uitzondering. Dit sociaal teken heeft andere mensen nodig als klankbord voor zijn ideeën en flirt zonder verdere bedoelingen.

Trouw is niet echt iets voor dit sterrenbeeld en dat verwachten ze ook niet van de ander. De luchtige Tweelingen vinden het in feite moeilijk zich langdurig te binden en hebben veel ruimte nodig. Ze kunnen snel trouwen of gaan samenwonen maar tegelijkertijd even snel scheiden.

U dient te weten dat dit teken een groot hekel aan verveling heeft. Aangeboren ondeugendheid kan gemakkelijk omslaan in kwaadaardigheid. Tweelingen beginnen graag een woordenwisseling, gewoon om iets te laten gebeuren. U kan ervoor kiezen daar niets mee te doen, maar zult dan wel afleiding moeten bieden. Tweelingen genieten van discussies, dus u kunt er beter aan wennen. U moet mentaal soepel zijn om vol te houden en dient voor ogen te houden dat beloften en harde beslissingen niet de sterkste kant van dit teken zijn. Probeer het niet persoonlijk op te vatten.

Een Tweeling-partner zit vol verassingen. Net als u het gevoel heeft dat u dit gecompliceerde karakter kent, ziet u weer een heel andere kant. Het is alsof er verschillende persoonlijkheden in één lichaam wonen. Sommige ervan hebben plotseling last van sombere buien en diepe depressies. Op zulke momenten is terugtrekking het meest raadzaam. Het zal niet lang duren voordat uw partner weer even charmant als vanouds is.

Tweelingen zijn de meest welbespraakte geliefden van de dierenriem.

Tweelingen past het beste bij: Boogschutter, Tweelingen en Waterman
Tweelingen past het minste bij: Kreeft, Maagd en Steenbok

 

Datum: 22 mei – 20 juni
Heerser: Mercurius
Natuurlijk huis: derde
Element: lucht
Polariteit: positief
Verhoging: noordelijke knoop
Val: zuidelijke knoop
Vernietiging: Jupiter
Sleutelwoorden: communicatief, veelzijdig, aanpassingsvermogen, onderzoekend, dualiteit, gezelligheid, oppervlakkigheid, wispelturig, hypocriet, rusteloos

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest