1. Home
  2. Sterrenbeeld Stier
sterrenbeeld-stier-betekenis

De persoonlijkheid van de Stier

Vastberadenheid is een belangrijke trek van de persoonlijkheid van een Stier, evenals onbuigzaamheid en aversie tegen risico’s. Routine en zekerheid zijn essentieel, waardoor de Stier vaak in een sleur komt. Zeer grote betrouwbaarheid, plichtsbesef en loyaliteit zijn de karaktereigenschappen die de Stier het meest waardeert, zodat hij of zij een uitstekend teamlid is. Het is een volhardende persoonlijkheid die zelfs de meest alledaagse taken ijverig en geduldig volbrengt.

De Stier schenkt aandacht aan details en komt tot oplossingen die altijd praktisch en vaak creatief zijn. De Stier houdt zijn fantasie binnen de perken, vertrouwt bij voorkeur op gegevens die hij met zijn zintuigen heeft verkregen, en wijst ‘onlogische’ of ‘irrationele’ intuïtie af. Als hij eenmaal een beslissing heeft genomen, dan komt de Stier daar zelden op terug.

Voor iemand met zulke opinies, die hij overigens vaak niet uit, kan de Stier merkwaardig genoeg bang zijn om beoordeeld te worden, vooral op intellectueel gebied. Het is voor de Stier moeilijk om de wereld vanuit een ander standpunt te bekijken dan het zijne, waardoor hij vaak onverdraagzaam overkomt.

 

De emoties van de Stier

Omdat de Stier een enorme behoefte aan zekerheid heeft, zijn bezitterigheid en jaloezie de opvallendste emoties bij een Stier. Dit teken is weinig soepel. Hij wil niet alleen materiële dingen bezitten, maar ook mensen. Achter een opvallend kalm uiterlijk schuilt een heftig temperament dat tot uitbarsting kan komen als zijn gevoel van bezit wordt bedreigd. Zijn woede komt traag op gang en het duurt lang voordat hij weer kalm wordt. Diep vanbinnen koestert de Stier wrok.

 

Sterke eigenschappen van de Stier

De Stier bezit een enorme veerkracht en integriteit. Dit ijverige teken, dat gezond verstand in overvloed heeft, kan uitstekend plannen en organiseren. Je kunt erop vertrouwen dat de Stier dingen doorzet, ongeacht de obstakels die op zijn weg liggen. Dit aspect gaat gepaard met een aardse creativiteit en een artistieke vaardigheid.

 

Zwakke eigenschappen van de Stier

De Stier is niet in staat dingen vanuit verschillende standpunten te bekijken en heeft daarom vaak onwrikbare meningen. De Stier weigert risico’s te nemen of iets nieuws te proberen. Hij kan erg bezitterig zijn ten aanzien van mensen en spullen. Deze persoonlijkheid kan ook gemakzuchtig zijn en zich opzichtig gedragen bij zijn streven naar een goed leven.

De Stier en geld

Vanwege zijn drang naar zekerheid bouwt de Stier een groot spaarsaldo op, maar hij geeft ook geld uit aan luxueuze spullen van goede kwaliteit. Dit karakter steekt geld in stenen en cement en heeft voor alles een verzekering. De Stier trapt niet ‘word-snel-rijk’ -beloften en investeert alleen na een zorgvuldig onderzoek.

 

De Stier in de liefde

De Stier is een trage, maar standvastige geliefde. Als de Stier eenmaal een verbintenis is aangegaan, schenkt en verlangt hij of zij absolute trouw. Een scheiding is hoogst onwaarschijnlijk, al is de Stier niet afkerig van een langdurige affaire, die niet als ontrouw zou worden beschouwd omdat het om seks gaat, niet om ‘liefde’. Maar als u een affaire begint, is het goed om te weten dat de Stier een van de meest bezitterige en jaloerse sterrenbeelden is.

Een Stier is graag de kostwinner en regelt graag de financiën, maar is verder gelukkig met een gelijkwaardige relatie. Dit sociale sterrenbeeld houdt van plezier maken, maar vindt het ook prima om ’s avonds thuis te blijven. Als er iets is wat de Stier wil hebben, is dat een comfortabele woning.

Omdat dit teken zich hoofdzakelijk bezighoudt met solide, tastbare zaken, hebben Stier-geliefden vaak opvallend weinig gebrek aan fantasie en zijn ze weinig gevoelig. Uw partner weet meestal niet wat u voelt of wat uw emotionele behoeften zijn. Terwijl de Stier er geen moeite mee heeft ‘ik hou van je’ te zeggen, zal hij of zij zelden spontaan genegenheid tonen en subtiele gevoelens zijn aan dit pragmatisch teken niet besteed.

Als de Stier buiten de grenzen van het bekende en vertrouwde wordt geduwd, wordt hij of zij buitengewoon koppig. Dit sterrenbeeld kan vreselijk kwaad worden. Een Stier wordt niet snel kwaad, maar als hij of zij eenmaal losbarst, zijn de gevolgen niet te overzien. Begin in zo’n situatie niet te lachen. De Stier heeft het beste geheugen van alle sterrenbeelden en kan vrijwel onmogelijk vergeven of vergeten.

De Stier is een van de sensueelste en trouwste sterrenbeelden.

Stier past het beste bij: Steenbok, Maagd en Schorpioen
Stier past het minste bij: Ram, Tweelingen en Boogschutter

 

Datum: 20 april – 20 mei
Heerser: Venus
Natuurlijk huis: tweede
Element: aarde
Polariteit: negatief
Verhoging: Maan
Val: Uranus
Vernietiging: Mars/Pluto
Sleutelwoorden: volharding, materialisme, standvastigheid, productiviteit, bruikbaarheid, veiligheid, stabiliteit, sensualiteit, koppigheid, gemakzucht, langzaam, bezitterig, jaloers, geduldig

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest