1. Home
  2. Sterrenbeeld Schorpioen
sterrenbeeld-schorpioen-betekenis

De persoonlijkheid van de Schorpioen

De charismatische Schorpioen is moeilijk te doorgronden en houdt dat liever zo. Het feit dat de Schorpioen zich met geheimzinnigheid onthult, draagt alleen maar bij aan de gevaarlijk charme van dit teken. Het is een zeer intuïtieve persoonlijkheid die andere mensen heel goed begrijpt; eventuele gevoelens die ze proberen te verbergen, ontgaan hem niet.

Vanwege zijn verlangen naar de hoogste macht aarzelt de Schorpioen niet zijn kennis te gebruiken om mensen voor zijn eigen doelen te manipuleren. Dit teken gaat door waar andere tekens ophouden, en doorbreekt alle taboes. Toch houdt de Schorpioen niet van verandering. Hij zegt telkens keihard nee, zelfs niet als dat in zijn eigen belang zou zijn. Als het spreekwoordelijk venijn in de staart begint te werken, kan het zelfvernietigend zijn. De Schorpioen begrijpt zelden waarom hij zich zo heeft gedragen.

De Schorpioen heeft een scherpzinnige geest die tot de kern van een probleem doordringt. Hij combineert logica met intuïtie en is een uitstekend strateeg die anderen vrijwel weet te hypnotiseren om te doen wat hij wil. Denkpatronen en meningen zijn vaak onbuigzaam en onveranderlijk. Het is slechts weinig mensen ooit gelukt een Schorpioen van gedachten te doen veranderen.

Dit Teken kan buitengewoon kritisch zijn tegenover zichzelf, vooral als hij zijn eigen motieven probeert te doorgronden. Het is een argwanende persoonlijkheid die aangedaan leed nooit vergeet en wraakzuchtige gevoelens tot ontwikkeling laat komen.

De emoties van de Schorpioen

De emoties van een Schorpioen worden zorgvuldig geheimgehouden, maar zijn er niet minder heftig om. Deze persoonlijkheid heeft ongelooflijk krachtige emoties, die vaak draaien om liefde en jaloezie. Wanneer de Schorpioen door dergelijke emoties wordt geleid, verdwijnt de rede door de deur naar buiten. Dit teken kan lijden onder gevoelens van onvermogen, die met arrogant gedrag worden gemaskeerd. De Schorpioen, die altijd vreest bedrogen en verlaten te worden, roept met zijn ongevoelig gedrag vaak juist die reactie op.

 

Sterke eigenschappen van de Schorpioen

De volhardende Schorpioen heeft een enorme veerkracht en doorzettingsvermogen. Dit scherpzinnige teken weet diep in andere personen door te dringen.

 

Zwakke eigenschappen van de Schorpioen

De Schorpioen, die dwangmatig en bezeten handelt, heeft een snel geprikkelde ziel die totale macht over anderen wil hebben. De steek van de Schorpioen is dodelijk en dit teken kan zeer masochistisch zijn.

 

De Schorpioen en geld

De Schorpioen heeft de touwtjes altijd in handen en heeft een houding van ‘wat is van mij, is van mij’ als het om gaat om geld, hoewel dit teken niet altijd gierig hoeft te zijn. Het instinct tot zelfbehoud van de Schorpioen blijkt uit zijn financiële planning, die gericht is op het behoud van rijkdom. Tegelijkertijd geeft de Schorpioen graag veel geld uit en geniet hij van riskante investeringen waarvan hij intuïtief weet dat ze ene goede gok zijn.

 

De Schorpioen in de liefde

De Schorpioen is een seksueel intens teken, maar de peilloze hartstocht wordt (althans in het openbaar) verborgen gehouden achter een raadselachtige buitenkant. De voorzichtige Schorpioen kan niet anders dan terughoudend zijn, waardoor intimiteit weinig kan heeft en dit een moeilijke partner is om te leren kennen. De Schorpioen zou in emotioneel opzicht het liefst onafhankelijk zijn en toch heeft hij of zij een uitlaatklepvoor dat krachtig libido nodig. Maar de behoefte aan een partner geeft de Schorpioen een kwetsbaar gevoel.

Een Schorpioen-partner is zeer gesloten en beschermt zichzelf goed. Hij of zij stelt zich niet gemakkelijk open, wat voortvloeit uit de grote angst gecontroleerd te worden. Er wordt altijd iets achtergehouden. De Schorpioen is zelf een controlerend teken, dat graag domineert en overheerst. Als partner wordt u geacht zeer loyaal en trouw te zijn, zoals de Schorpioen dat richting u is. Dit teken vergeeft of vergeet nooit. Als het vertrouwen eenmaal weg is, keert het zelden of nooit terug. De Schorpioen neemt geen genoegen met de oppervlakte van het leven, maar is nieuwsgierig naar alles wat verborgen en taboe is.

De steek van de Schorpioen is legendarisch en dodelijk en is de aanval de beste verdediging. Dit teken heeft een bijtende tong die u in tranen kan brengen. Het is de aard van de Schorpioen te steken zonder uitlokking. Het kan goed zijn te weten dat de steek niet persoonlijk bedoeld is, ongeacht wat u erbij voelt. Achter het ondoorgrondelijke uiterlijk koestert uw partner twijfels over zijn of haar bekwaamheid.

De Schorpioen is een fijngevoelige partner die recht in uw hart kan kijken. Uw partner kent uw zwakke en sterke kanten, en aarzelt niet ze te bespelen voor zijn eigen doelen. Dit teken kan nu eens manipulerend en ongevoelig zijn en dan weer voorkomend en zorgzaam.

De Schorpioen geniet van dingen waarover andere tekens alleen maar dromen.

Schorpioen past het beste bij: Stier, Kreeft en Maagd
Schorpioen past het minste bij: Tweelingen, Boogschutter en Weegschaal

 

Datum: 23 oktober – 21 november
Heerser: Mars en Pluto
Natuurlijk huis: achtste
Element: water
Polariteit: negatief
Verhoging: Uranus
Val: Maan
Vernietiging: Venus
Sleutelwoorden: transformatie, macht, seksualiteit, intensiteit, argwaan, zelfvernietiging, wraakzucht, controle, wrok, kennis, mysterie

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest