1. Home
  2. Sterrenbeeld Ram
sterrenbeeld-ram-betekenis

De persoonlijkheid van de Ram

Een Ram kun je niet negeren. Het is een assertieve, idealistische persoonlijkheid die wordt gedreven door een krachtig ego. Voor subtiliteit is geen plaats. Wat je ziet en hoort, is wat er is, en de Ram neemt geen blad voor de mond. Koppig en dynamisch stormt de Ram door het leven en het is zijn doel om te winnen, ongeacht de concurrentie en dat maakt het allemaal opwindend voor de Ram.

De Ram is een geboren leider en gelooft echter dat hij altijd gelijk heeft. Combineer dit met een onafhankelijke natuur en je hebt een persoonlijkheid die de dingen het liefst zonder hulp van anderen opknapt.

De Ram heeft het vermogen om zijn volledige aandacht aan het moment te geven. Hij is eerder impulsief dan rationeel en heeft de neiging snel beslissingen te nemen, die over het algemeen slim zijn. Details doen minder ter zake; daarmee kunnen anderen zich bezighouden. Het is een rusteloze geest die zich gauw verveelt en graag snel verder gaat.

Dit sterrenbeeld heeft een goed gevoel voor humor, die de vorm aanneemt van satirische gevatheid. Hij zit zelden om woorden verlegen, is vaak op een hardvochtige manier sarcastisch en sadistisch in zijn woordgebruik. Iedereen die niet volwaardig is, kan op aandacht van een Ram reken als hij erbij is.

 

De emoties van de Ram

Hoewel de Ram niet geneigd is tot introspectie en ook niet tot humeurigheid, bezit hij een speelse naïviteit die hem verassend kwetsbaar maakt. Als hij geïrriteerd raakt, ontvlamt zijn temperament zonder waarschuwing en verdwijnt weer even snel. De Ram heeft de neiging zichzelf in het middelpunt te plaatsen en toont zelden inlevingsvermogen. Wordt hij bewust gemaakt van een situatie, dan zal de Ram hart en ziel strijden voor de verliezer.

 

Sterke eigenschappen van de Ram

De Ram is een moedige en ondernemende pionier die veel waarde hecht aan vrijheid en open discussies. Hij is edelmoedige en enthousiaste persoon die dingen tot stand weet te brengen. Hij geeft zich volledig in werk en spel.

 

Zwakke eigenschappen van de Ram

De Ram kan manipulerend zijn en allesbehalve waarheidlievend. Zijn eeuwige rusteloosheid leidt tot gebrek aan doorzettingsvermogen, hij wil alles. De Ram-persoonlijkheid kan buitengewoon zelfzuchtig zijn. Als het nemen van risico’s een obsessie wordt, vindt de Ram het geen probleem de veiligheid van anderen in gevaar te brengen.

De Ram en geld

De Ram geeft graag geld uit en doet dat vaak impulsief. Vanwege zijn drang naar het nemen van risico’s hebben voorzorgsmaatregelen als verzekeringen en sparen weinig vat op hem. Ram-mensen kunnen genieten van de opwinding van gokken. Als ze op de effectenbeurs speculeren, is dat alleen maar vanwege de mogelijkheid snel geld te verdienen.

 

De Ram in de liefde

Een Ram, voortvarend en opdringerig, is een hartstochtelijke minnaar die geniet van veroveringen. Er is weinig verfijning in het spel als dit teken seksueel gaan ‘rammen’. Als de Ram een verbintenis aangaat blijft hij gewoonlijk trouw, maar omdat hij geen geduld heeft om problemen te bespreken heeft hij gewoonlijk de ene relatie na de andere. De Ram wil per se seksueel opgewonden zijn. Het is geen partner die ’s avonds rustig op de bank wil liggen. Hartstochtelijke verleiding, daar gaat het om.

Om gelukkig te zijn met een Ram moet u accepteren da dit teken op zichzelf gericht is en meestal onverschillig tegenover uw behoefte kan staan. Zo is de aard van de Ram en daar valt niets aan te veranderen. Om de vrede te bewaren dient u voor ogen te houden dat een Ram alles beter weet. De vaste frase van een Ram is: ‘je zult zien dat ik gelijk heb’ en als de partner in discussie zal de Ram zich niet weerhouden om te u te laten herinneren dat hij gelijk had. Het is een competitief persoon die niet graag vernederd wil worden.

De Ram is een van de meest hartstochtelijkste en romantische sterrenbeelden.

Ram past het beste bij: Weegschaal, Boogschutter en Waterman
Ram past het minste bij: Stier, Maagd en Vissen

 

Datum: 21 maart – 19 april
Heerser: Mars
Natuurlijk huis: eerste
Element: vuur
Polariteit: positief
Verhoging: Zon
Val: Saturnus
Vernietiging: Venus
Sleutelwoorden: zelfexpressie, zelfverdediging, kracht, drang, initiatief, moed, agressie, impuls, ondernemingslust, hartstocht, zelfzucht, leiderschap, prikkelbaar, roekeloos, overlevingsinstinct

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest