1. Home
  2. Sterrenbeeld Maagd
sterrenbeeld-maagd-betekenis

De persoonlijkheid van de Maagd

De Maagd, die rustig en beheerst is, heeft een zeer efficiënte persoonlijkheid. Hij heeft de zaken altijd onder controle. Het feit dat alle tekens op de Maagd vertrouwen, maakt van hem soms een workaholic. Onzelfzuchtigheid en begiftigd met een dienstbare instelling kan de Maagd moeilijk nee zeggen. Hij wil graag dat de dingen in orde zijn, en dat heeft een prijs. Dit teken kan een kritische persoonlijkheid zijn en fouten worden niet getolereerd. Buitensporige zorgzaamheid kan leiden tot een zenuwinzinking.

De Maagd belichaamt een hevig conflict tussen de natuurlijke sensualiteit van een vruchtbaar aardeteken en een aangeboren verlangen naar zuiverheid. Een deel van de Maagd-persoonlijkheid blijft altijd onaangetast en maagdelijk. Het ander aspect van het dienstmeisje is wulps en vruchtbaar. Als de belemmeringen worden weggehaald, blijkt deze persoonlijkheid plezier te beleven aan de lichamelijke genoegens die later tot een gewetenscrisis kunnen leiden.

De Maagd is een intellectueel teken. Het is een persoonlijkheid dat de voorkeur heeft voor specialistische kennis; hij geeft blijk van een helderheid van geest die weinig andere tekens bezitten. Maar dit teken kan ook op een bekrompen manier hautain zijn. De Maagd speelt op safe, geeft de voorkeur aan categoriseren, analyseren en organiseren boven het ontwikkelen van een brede visie. Als hij voor een probleem staat, hakt hij het in kleine stukken, vaak ten koste van het grotere geheel. Als chronische tobber kan dit teken last hebben van gespannen zenuwen, wat afbreuk doet aan het concentratievermogen en tot fysieke klachten kan leiden.

 

De emoties van de Maagd

Emoties zijn vervelend en verwarrend in de ogen van de Maagd. Als perfectie je doel is en het maken van een fout je grootste angst, wil je niet het risico lopen onvolmaaktheden vanbinnen te zien. Voor een Maagd kunnen emoties ook danig verwarrend zijn, vooral als de krachtige geslachtsdrift van dit teken in conflict komt met zijn aangeboren kieskeurigheid. De enige ontspanningsmogelijkheid is dat hij de gevoelens wegredeneert.

 

Sterke eigenschappen van de Maagd

De efficiëntie van de Maagd is legendarisch. Dit teken is begiftigd met integriteit, praktische creativiteit, gezond verstand, betrouwbaarheid en een oog voor detail. Hoewel dit teken rustig en gereserveerd is, staat hij altijd voor anderen klaar.

 

Zwakke eigenschappen van de Maagd

In het uiterste geval maakt een obsessie met details de Maagd hautain en bekrompen. De neiging om kritisch en star te zijn, in combinatie met onbereikbare doelen leidt ertoe dat deze persoonlijkheid nooit de volmaaktheid kan bereiken die zijn zelfrespect zou vergroten en de twijfel aan zichzelf zou wegnemen.

De Maagd en geld

De zuinige Maagd budgetteert zorgvuldig en geeft zelden geld uit aan frivole zaken hij loopt liever winkels af om koopjes te zoeken. Door bescheiden te leven en zuinig te zijn heeft de Maagd altijd geld op de bank. Dit teken weet precies waar het geld blijft. Rekeningen worden op tijd betaald en schuld wordt verafschuwd. Financiële planning is belangrijk voor dit voorzichtige teken en er worden investeringen gekozen die langzaam, maar gestaag in waarde toenemen.

 

De Maagd in de liefde

Hoewel de Maagd aan de buitenkant koel en wat stijf kan lijken, bezit ze onder de oppervlakte een krachtig libido. Dit sensuele teken geniet van de zekerheid van een langdurige relatie en een actief seksleven. Toch kan ze zich buiten de relatie overgeven aan onopvallend en geestig geflirt. De sociale Maagd geniet van geestelijke stimulans die dat biedt, en kan best af en toe een slippertje maken. Maar over het geheel genomen is dit een buitengewoon betrouwbaar teken.

De Maagd is wat seks betreft een merkwaardig mengsel van kieskeurigheid en nieuwsgierigheid. Uw partner denkt graag aan seks, praat er graag uitvoerig over en experimenteert er zelfs graag mee.

De Maagd stelt hoge eisen. Als partner moet u leuk zijn om te zien en uw gedrag moet beantwoorden aan de ideeën van correctheid en wenselijkheid die de Maagd koestert. Het zal ongetwijfeld voorkomen dat u zich ten onrechte bekritiseerd voelt, maar onthoud dat uw Maagd-partner ook kritiek heeft op zichzelf. Omdat het een zeer kieskeurige partner, wordt elk klein detail onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole. Als uw partner introspectief lijkt, probeert hij of zij waarschijnlijk te achterhalen hoe iets efficiënter had kunnen worden gedaan.

Wat u vooral over uw Maagd-partner moet weten, is dat dit teken waardering wil voor alle kleine dingen die het dagelijks voor u doet. U dient ook te onthouden dat de meeste Maagden niet tegen vuil of rommel kunnen. Deze partner verwacht van u nauwgezette aandacht voor persoonlijke hygiëne en de zorg voor een smetteloze omgeving.

Maagd past het beste bij: Stier, Steenbok en Maagd
Maagd past het minste bij: Leeuw, Schorpioen en Boogschutter

 

Datum: 23 augustus – 22 september
Heerser: Mercurius
Natuurlijk huis: zesde
Element: aarde
Polariteit: negatief
Verhoging: Mercurius
Val: Venus/Neptunus
Vernietiging: Jupiter/Neptunus
Sleutelwoorden: analyseren, oordeelsvermogen, onderdanig, kieskeurig, hautain, bekrompen, zuiverheid, efficiëntie, gewetensvol, dienstverlening, gewetensvol

 

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest