1. Home
  2. Sterrenbeeld Leeuw
sterrenbeeld-leeuw-betekenis

De persoonlijkheid van de Leeuw

De Leeuw is een groot poseur. Dit teken bezit een edelmoedige geest en een aanstekelijke levenslust. Het wil vol in de schijnwerpers staan en vindt het vanzelfsprekend te worden opgehemeld. Dit teken is van nature een vorst, die over alle anderen heerst, of ze het nu leuk vinden of niet. Gelukkig heeft de Leeuw een charmant karakter, zodat de meeste mensen hem deze bemoeienis met hun leven vergeven. Ook al is de Leeuw een megalomane of welwillende despoot, hij heeft iets uitbundigs en kinderlijks, zelfs als hij bazig en dominant is.

De Leeuw gelooft dat hij bijzonder is, en zal zich inspannen om een bijzondere behandeling te krijgen. Deze persoonlijkheid bezit een enorme trots. Anderen zullen vaak voor een Leeuw door het stof gaan zonder erbij na te denken. Als dit teken geïrriteerd wordt, daalt zijn stemming, kwijnt hij wegen kan het moeilijk zijn hem weer in het strijdperk te krijgen.

Het is vrijwel onmogelijk de Leeuw van gedachten te laten veranderen. Dit teken, dat vaak bombastisch is, denkt rechtlijnig. De opinies die de Leeuw in zijn jeugd heeft geformuleerd, heeft hij op zijn oude dag nog steeds. Hij denkt traag en behoedzaam en soms hoogdravend. De Leeuw kan beweren zorgvuldig over de dingen te hebben nagedacht, terwijl hij toch details over het hoofd heeft gezien en zijn conclusies eerder op intuïtie zijn gebaseerd dan op feiten. Als een Leeuw weet dat hij invloed heeft, voelt hij zich het prettigst en functioneert hij het best.

 

De emoties van de Leeuw

Trots is de krachtigste emotie van de Leeuw. Het gezicht van dit teken vertoont nooit iets anders dan zelfvertrouwen en levensvreugde. Innerlijk kan de situatie anders zijn. Als een Leeuw sterk in zichzelf gelooft, kan hij geweldige dingen tot stand brengen, maar als dat geloof wordt geschokt, kost het de Leeuw veel tijd om te herstellen. Dit teken, die naïef en vol vertrouwen is, wordt soms door anderen gebruikt, vooral omdat hij aanneemt dat iedereen dezelfde hoge normen van integriteit en loyaliteit heeft.  Als hij wordt omringd door de juiste mensen, is de Leeuw krachtig en creatief.

 

Sterke eigenschappen van de Leeuw

De hartverwarmende welwillendheid en het goede karakter van de Leeuw kunnen de Zon in het leven van anderen laten schijnen. Het is een zeer creatieve geest.

 

Zwakke eigenschappen van de Leeuw

De Leeuw mag graag de baas over anderen spelen. Omdat hij graag een goede indruk maakt, is hij ontvankelijk voor vleierij. Snobisme, trots en arrogantie ondermijnen dit teken, evenals een voorliefde voor het goede leven. 

De Leeuw en geld

De Leeuw is uitermate vrijgevig. Zelfs al hebben ze er de middelen niet voor, gedragen ze zich wel alsof ze die wel hebben. Daarom kan dit teken zich in schulden steken en hebben ze moeite met hun hoofd boven water te houden. De Leeuw vindt het fijn dat familie en vrienden er zich van bewust zijn dat ze voor financiële hulp op hem kunnen rekenen. Hij heeft geen bezwaar tegen geld lenen, maar hij draagt er wel zorg voor dat er gene misbruik van wordt gemaakt.

 

De Leeuw in de liefde

Seks en romantiek zijn voor de flamboyante leeuw essentiële ingrediënten voor een gelukkig leven. Uw warmbloedige Leeuw-partner heeft een grote seksuele drang en streeft naar regelmatige bevrediging. Maar wat de Leeuw graag wil, zijn plechtige verklaringen van overgankelijke liefde en eeuwige trouw. Er gaat een verassend onzeker innerlijk schuil achter het zelfverzekerde, zonnige zelf dat aan de wereld wordt getoond. Als de Leeuw eenmaal een relatie heeft, blijft hij hof houden met een kring aan bewonderaars, maar is hij zelden ontrouw.

De Leeuw is geen voorstander van een gelijkwaardige relatie. Uw partner moet nu eenmaal dominant zijn, wil daarom het middelpunt van uw aandacht zijn en organiseert uw leven rondom wat hij wil doen. Hij wil bijvoorbeeld op de beste plaatsen worden gezien. De Dramatische Leeuw heeft een natuurlijke neiging om te pronken en partners worden over het algemeen als bezittingen beschouwd, dus is de kans groot dat hij met u showt.

Uiterlijk is belangrijk voor de Leeuw, die nu eenmaal buitengewoon ijdel is. Uw partner wil dat u er goed uitziet, want dit teken ziet u als een weerspiegeling van zichzelf. Per slot van rekening is hij bijzonder, zo redeneert de Leeuw, en dus moet zijn geliefde dat ook zijn.

De Leeuw is een vast teken en houdt van routine; voer veranderingen dus geleidelijk door. Als u een uitstapje plant, houd er dan rekening mee dat de Leeuw veel tijd nodig heeft om zich daarop voor te bereiden. Vanwege deze afkeer van verandering is de Leeuw een trouw teken, ook als de relatie niet optimaal is, is de Leeuw te trots om dat toe te geven.

De Leeuw is een zeer trouw en liefdevol teken.

Leeuw past het beste bij: Ram, Weegschaal en Waterman
Leeuw past het minste bij: Kreeft, Maagd en Steenbok

 

Datum: 23 juli – 22 augustus
Heerser: Zon
Natuurlijk huis: vijfde
Element: vuur
Polariteit: positief
Verhoging: Neptunus
Val: geen
Vernietiging: Uranus
Sleutelwoorden: volharding, vorstelijk, eigenzinnig, ijdel, arrogant, trots, welwillend, pompeus, waardig, bevoogdend, enthousiasme

 

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest