1. Home
  2. Sterrenbeeld Kreeft
sterrenbeeld-kreeft-betekenis

De persoonlijkheid van de Kreeft

De Kreeft, de grote opvoeder van de dierenriem, is nooit opdringerig of recht door zee, zodat hij gemakkelijk over het hoofd wordt gezien. Wat onder de schaal van de Kreeft zit, is goed verborgen en moeilijk te doorgronden. Dit teken, die een nauwe band heeft met de fases van de Maan, is nu eens vriendelijk, zorgzaam en medelevend, dan weer lastig, prikkelbaar en vol zelfmedelijden. Er is een duidelijke kloof tussen het ambitieuze en extraverte deel van het teken en het zachte, sensitieve aspect dat snakt naar goedkeuring.

De Kreeft wil ergens bij horen, lid van een familie en gemeenschap zijn, maar hunkert ook naar succes en is zonder meer bereid mensen van zich te vervreemden om dat te bereiken. Zijn huis is van vitaal belang voor een Kreeft. Elke verstoring thuis wekt emotionele angst op, die elk ander aspect van het leven beïnvloedt. Verhuizen is een ramp. De Kreeft, die sentimenteel en nostalgisch is, koestert alles uit het verleden. Wat voor anderen rommel is, is voor dit teken van essentieel belang voor zijn of haar gevoelens van zekerheid.

De Kreeft komt zelden meteen ter zake en wordt vaak overweldigd door emoties, zodat denkprocessen irrationeel kunnen zijn en gericht op zekerheid. Gebeurtenissen en relaties in het verleden spelen ook een grote rol bij het nemen van rationele beslissingen. De typische Kreeft-geest werkt het beste als zijn intuïtie de vrije teugels heeft, maar elke beslissing die op deze manier wordt genomen, kan profiteren van een logische beoordeling op een later tijdstip, want hij kan beïnvloed zijn door emotionele behoeften of gevoelens van anderen.

 

De emoties van de Kreeft

Een Kreeft zet alles opzij om te kunnen beschermen en voeden. Omdat hij is afgestemd op de gevoelens en behoeften van anderen, kan het voor hem moeilijk zijn zich van anderen los te maken en zijn eigen positie te bepalen. Het is een teken dat zich vaak misbruikt voelt en last heeft van stemmingswisselingen. Misverstanden en wrok rijzen heel gemakkelijk in een prikkelend emotionele omgeving waarin alles wordt beoordeeld in het licht van vroegere ervaringen. Als het zelf bedreigd wordt, wat vaak gebeurt, trekt deze terughoudende, kwetsbare persoonlijkheid zich terug in een baarmoederachtige omgeving waarin emoties kunnen worden verwerkt en begrepen.

 

Sterke eigenschappen van de Kreeft

De Kreeft, die de behoeften van anderen heel goed aanvoelt, is zeer zorgzaam en buitengewoon beschermend. Er zijn tijden dat dit zorgzame teken de maatschappelijk werker voor de rest van de dierenriem lijkt te zijn. Op professioneel gebied vertaalt de intelligentie van de Kreeft, gekoppeld aan een uitstekend geheugen, zich vaak in zakelijke scherpzinnigheid.

 

Zwakke eigenschappen van de Kreeft

Zwakke kanten vloeien voort uit emotionele gevoeligheid. Als de Kreeft kwetsbaar is, wordt hij jaloers en bezitterig en pakt hij alles wat zekerheid belooft.

De Kreeft en geld

Dit op zekerheid gerichte teken voelt zich platzak zonder flinke financiële reserve. De Kreeft wordt vaak beschuldigd van gierigheid, maar is gul tegenover zijn geliefden. Omdat deze persoonlijkheid gevoel voor zaken heeft en zelden anderen vertrouwt, beheert hij zijn financiële zaken gewoonlijk zelf. Investeringen worden zorgvuldig overwogen.

 

De Kreeft in de liefde

Er is niets wat uw Kreeft-partner liever doet dan voor u te zorgen. Hij of zij bemoedert te partner graag. Als de Kreeft met zijdelingse bewegingen contact heeft gekregen en een relatie is begonnen, is er geen weg terug. Dit bezitterige en aanhankelijke teken denkt niet aan scheiden of affaires, en zal zelden flirten. De Kreeft verlangt totale emotionele versmelting, wat verstikkend kan zijn, maar u kunt rekenen op zijn of haar loyaliteit en trouw.

Het kan een probleem zijn een Kreeft in een relatie te begrijpen. Vanbuiten is dit teken onbuigzaam en zelfverzekerd, maar vanbinnen allesbehalve. Het is een complex en kwetsbaar teken, zeer gevoelig en zachtmoedig onder de harde kreeftschaal. De Kreeft wil bovenal dat anderen hem of haar nodig hebben. Dit teken, die goed is afgestemd op elke nuance van uw stemmingen moet zich veilig voelen om zichzelf te onthullen. U kunt verbaasd staan over de humeurigheid en het intense zelfmedelijden dat uw partner kan tonen, vooral als hij of zij zich verkeerd begrepen of over het hoofd gezien voelt.

Bij een Kreeft draait alles om emoties en huiselijkheid. Dit teken toont gevoelens door verzorging te bieden. Omdat de Kreeft gevoelig is voor de geringste afwijzing, worden zulke dingen persoonlijk opgevat, evenals elke weigering van uw kant om uw gevoelens te delen. De Kreeft is een sentimenteel teken, dus als u uw relatie een impuls wilt geven, kunt u als verassing een feestje geven om jullie eerste ontmoeting te vieren.

De Kreeft vindt het ook prettig om dicht tegen elkaar aan te kruipen en naar een oude film te kijken, want de plezierigste momenten beleeft hij of zij thuis.

Kreeft past het beste bij: Steenbok, Vissen en Kreeft
Kreeft past het minste bij: Stier, Tweelingen en Leeuw

 

Datum: 21 juni – 22 juli
Heerser: Maan
Natuurlijk huis: vierde
Element: water
Polariteit: negatief
Verhoging: Jupiter
Val: Mars
Vernietiging: Saturnus
Sleutelwoorden: emotionaliteit, verdedigende houding, kwetsbaarheid, aanhankelijkheid, beschermend, lichtgeraakt, nostalgisch, sentimenteel, onzeker, manipulerend

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest