1. Home
  2. Sterrenbeeld Boogschutter
sterrenbeeld-boogschutter-betekenis

De persoonlijkheid van de Boogschutter

De Boogschutter is een joviale, onstuimige en gezellige persoonlijkheid die gestimuleerd wil worden door vrienden, nieuwe gezichten en plaatsen. De vrijheidlievende Boogschutter plant niet ver van tevoren. Dit teken regelt liever iets op het laatste moment. In verre oorden hoopt de optimistische Boogschutter op antwoorden en vervulling, wat wijst op de neiging van dit teken om meer te leven in wat zou kunnen zijn dan in wat er is.

De Boogschutter, die soms bot en vaak tactloos is, heeft de ongelukkige gewoonte anderen te vertellen hoe ze moeten leven, terwijl hij zelf zelden volgens die principes leeft. Het is een buitengewoon eerlijke persoonlijkheid die niet aan nuances doet. De Boogschutter handelt impulsief en schiet vaak een pijl af zonder een duidelijk doel. Voor dit teken is elke actie beter dan geen actie; hij gaat er later wel over nadenken.

De geest van de Boogschutter is filosofisch en onpraktisch, en geeft de voorkeur aan ideeën boven toepassingen. Hij lost overigens graag problemen op en bedenkt vaak ongebruikelijke oplossingen. De Boogschutter is in wezen een eerlijk teken, maar hij kan overdrijven of creatiefmet de waarheid omgaan als hij de werkelijkheid niet opwindend genoeg vindt. Als hij zich verveelt, slecht wordt behandeld of over het hoofd wordt gezien, gebruikt de Boogschutter de taal als wapen. Dit karakter kan het meest kwetsend zijn als het iemand met de harde waarheid confronteert.

 

De emoties van de Boogschutter

Over het algemeen denkt de Boogschutter liever niet over emoties na en wil hij helemaal niet voelen. Boogschutter-emoties zijn vaak oppervlakkig. Optimisme en enthousiasme hebben voortdurend de bovenhand. De Boogschutter heeft geen enkele behoefte onderliggende gevoelens van onvermogen of onzekerheid te verkennen.

Sterke eigenschappen van de Boogschutter

De Boogschutter is enorm enthousiast over projecten en is zeer creatief. Dit teken blinkt uit in het initiëren en benutten van kansen, waarbij hij blijk geeft van een goed ontwikkelde verbeelding en een drang naar avontuur. Als hij merkt dat iemand in de problemen zit, zal de Boogschutter altijd voor de underdog vechten.

 

Zwakke eigenschappen van de Boogschutter

Het verlangen naar vrijheid dat deze persoonlijkheid drijft, kan de Boogschutter tot een onbetrouwbaar teken maken. De Boogschutter heeft vaak een hoog tempo en ziet daardoor plichten en verantwoordelijkheden over het hoofd, waardoor details wel eens tussen wal en schip belanden. Het is een tactloos teken dat vaak beledigt.

 

De Boogschutter en geld

De verkwistende Boogschutter geniet van geld als het er is en maakt enorme schulden als het er niet is. Op de een of andere manier is er altijd wel wat. Er rijzen vaak problemen omdat de Boogschutter nooit op bankafschriften kijkt en volkomen argeloos geld uitleent. Dit teken, dat van nature een ‘gokker’ is, heeft de neiging om onverschillig over geld te denken en omdat hij goed van vertrouwen is doet hij gemakkelijk investeringen die een hoog rendement beloven.

 

De Boogschutter in de liefde

De romantische Boogschutter is een vrije geest die het moeilijk vindt zich te beperken tot een relatie met één persoon. Als uw Boogschutter-partner tekenen van vreemdgaan vertoont, is er reden tot ongerustheid, hoewel dit teken ook luchtig kan flirten. Maar de kans is klein dat u gewaarschuwd wordt: als de Boogschutter van plan is te vertrekken, is hij gewoonlijk snel vertrokken.

De Boogschutter heeft een enorme behoefte aan ruimte en vrijheid voor zichzelf. Als u probeert deze geliefde te binden, zal de relatie stuklopen. Maar als de Boogschutter voldoende ruimte krijgt en wordt aangemoedigd om op verkenning uit te gaan, kunt u op een langdurige en gelijkwaardige relatie rekenen. Dat is vooral waar als u de Boogschutter op die spontane avonturen kunt vergezellen.

Bij de eerlijkheid van dit teken hoort ook de reputatie tactloos te zijn. Uw partner zal u zelden kwetsen, maar de verbale uitvallen kunnen pijnlijk zijn omdat de Boogschutter de vervelende gewoonte heeft de waarheid te zeggen. Vraag aan een Boogschutter niet of u te dik bent in een bepaald kledingstuk, tenzij u dat echt wil horen. En verwacht nooit dat uw partner zich verontschuldigt: een Boogschutter kent de betekenis van het woord nauwelijks en ziet de noodzaak daarvan ook niet in.

Boogschutter-partners hebben de neiging meer te beloven dan ze kunnen waarmaken. Omdat dit teken niet graag nee zegt of blijft denken aan wat er gaande is, neemt het veel te veel hooit op de vork en moet het onvermijdelijk iemand teleurstellen, maar dat gebeurt op nonchalante wijze.

De Boogschutter kan een romantische maar ook trouweloze geliefde zijn.

Boogschutter past het beste bij: Ram, Tweelingen en Boogschutter
Boogschutter past het minste bij: Steenbok, Vissen en Kreeft

 

Datum: 22 november – 21 december
Heerser: Jupiter
Natuurlijk huis: negende
Element: vuur
Polariteit: positief
Verhoging: zuidelijke knoop
Val: noordelijke knoop
Vernietiging: Mercurius
Sleutelwoorden: zoeker, avontuur, tactloosheid, extravagant, overdrijving, rusteloos, optimisme, spontaniteit, filosofie, vrijheidlievend, joviaal, zorgeloos

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest