1. Home
  2. Spiritualiteit
  3. Liefde aantrekken met de wet van de aantrekkingskracht

Liefde aantrekken met de wet van de aantrekkingskracht

door | jul 27, 2022 | Spiritualiteit

Loading

Vaak zijn we ons niet bewust van onze diepste gedachten. Wat we denken of gedacht hebben, kunnen we wel afleiden uit onze handelingen. Als je iets in je leven wil aantrekken, dan is het belangrijk dat je handelingen niet in tegenspraak zijn met je verlangens. In deze bijdrage ‘liefde aantrekken’ bekijken we dit proces vanuit de wet van de aantrekkingskracht.

Denk alsof je de liefde al hebt aangetrokken

Wil je de wet van aantrekking positief benutten, dan moet denken aan datgene waar je om gevraagd hebt, en je ervan bewust zijn dat je handelingen je wensen weerspiegelen en niet in tegenspraak zijn met je verwachtingen. Concreet betekent dit dat je je moet gedragen alsof je wensen als vervuld zijn. Richt je leven volgens die verwachting in. Creëer ruimte voor die vervulling zodat je een krachtig signaal richting het universum uitzendt. 

Behandel jezelf, zoals je wil dat anderen jou behandelen

Als je verandering in je leven wil brengen, dan is het essentieel om jezelf te behandelen zoals je wil dat anderen jou behandelen. Jouw handelingen zijn krachtige en invloedrijke gedachten, dus als je jezelf niet met liefde en respect tegenmoetkomt, dan zeg je tegen het universum dat je niet belangrijk genoeg bent. 

En zolang je dat signaal blijft uitzenden, zal je steeds geconfronteerd worden met situaties en mensen die niet goed voor je zijn. Die mensen en situaties zijn niet meer dan een gevolg van de energiefrequentie waar je op dat moment inzit. 

Liefde aantrekken voor jezelf

Het is een veelvoorkomend probleem dat mensen zich voor anderen opofferen, in de veronderstelling dat die levensinstelling van hen een beter mens maakt. Integendeel! Jezelf opofferen komt voort uit een gebrek aan zelfliefde

Er is overvloed voor iedereen en iedereen is zelf verantwoordelijk om zijn eigen verlangens te manifesteren. Je kan niet manifesteren voor een ander, omdat je gewoonweg niet voor een ander kan denken en voelen. Daarom is het belangrijk om aan jezelf te werken. Want als je zorgt dat je je goed voelt, dan zend je een positieve frequentie uit die automatisch ook je naasten positief zal beïnvloeden. 

Sommige zullen wellicht denken dat zoveel zelfliefde kil en onbarmhartig overkomt. Toch kunnen we dit argument in een ander perspectief plaatsen. Want je kan pas oprecht van anderen houden, als je oprecht van jezelf houdt. Concreet betekent dit dat eigenliefde de poort naar naastenliefde opent. 

Jezelf vervullen om liefde aan te trekken

Als je jezelf niet met liefde kan vullen, heb je niets om aan anderen te geven. Daarom is het onontbeerlijk om eerst voor jezelf te zorgen. Manifesteer eerst je eigen vreugde, want daar ben jij verantwoordelijk voor. Wanneer je doet wat jou een goed gevoel geeft, dan ben je pas een vreugde voor anderen. Want als jij échte vreugde voelt, geef je dit in overvloed terug. 

De krachtigste frequentie is liefde

Alle vreugde die je voelt, ligt verankerd op de frequentie van liefde: de hoogste en krachtigste energiefrequentie. Je kan haar alleen in je hart voelen. Je kan liefde niet vastpakken. Het is een staat van zijn en voelen vanuit je hart die wordt uitgedrukt via mensen en jij bent de enige die dat gevoel van liefde kan uitstralen. 

Jouw vermogen om dergelijke gevoelens op te wekken is grenzeloos. Wanneer je liefhebt, ben je in complete harmonie met het universum en de wet van de aantrekkingskracht. Hou met heel je hart, niet met je verstand. Richt je alleen op dingen die je liefhebt, voel die liefde en je zal gauw ondervinden dat liefde je in veelvoud wordt teruggegeven. Want als je oprechte liefde uitstraalt, dan zal je ervaren dat het universum alle vreugdevolle dingen naar jou toebrengt. 

Liefde aantrekken – 4 direct toepasbare tips

  1. Wil je een relatie aantrekken, zorg er dan voor dat je gedachten, woorden en daden niet met je verlangens in conflict liggen. 
  2. Behandel jezelf met liefde en respect en werk eerst aan jezelf. Dan pas zul je mensen aantrekken die jou met liefde en respect behandelen. 
  3. Heb een goed gevoel over jezelf en richt je op de eigenschappen die je in jezelf waardeert. Op die manier zal de wet van aantrekking je nog meer dingen over jezelf tonen. 
  4. Als je wil dat de relatie een eerlijke kans tot slagen krijgt, moet je je richten op wat je in de ander waardeert, niet op wat je niet aanstaat. Als je de goede eigenschappen van je partner benadrukt, dan krijg je er meer van geschonken.  

Dit vind je wellicht ook interessant

In de klauwen van een narcistische partner
Voor jezelf opkomen in een relatie – Zo voorkom je een relatiecrisis
Een betere relatie in 2022? Verliefd zijn of houden van?
Geef jezelf een positieve boost met dit stappenplan
Stappenplan om een gelukkig leven te leiden 

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest