1. Home
  2. Kaartleggen
  3. Lenormand – De overige persoonskaarten

Lenormand – De overige persoonskaarten

door | feb 18, 2022 | Kaartleggen

Loading

Het Lenormandspel bestaat naast de traditionele persoonskaarten (kaartnummer 28, de Heer, en kaartnummer 29, de Dame) uit 12 overige persoonskaarten, die we kunnen onderverdelen in: herendames en boeren. Deze overige persoonskaarten geven een extra betekenis aan een bepaalde vraag.

  • Heren vertegenwoordigen mannen
  • Dames vertegenwoordigen vrouwen
  • Boeren vertegenwoordigen jongere personen of kinderen

In het ‘Lenormand Legpatronen Werrkboek‘ kan je een uitgebreide beschrijving van de ‘overige persoonskaarten‘ terugvinden. 

Hieronder een illustratie van de 12 bijkomende persoonskaarten van de kleine Lenormand.

overige-persoonskaarten-lenormand-bzen-magazine-voorbeeld

Hoe kan je de overige persoonskaarten duiden?

Er bestaan diverse manieren om de ‘overige persoonskaarten‘ te duiden. We gaan hier één methode nader toelichten.

Methode met 36 kaarten: vraag van een dame over haar huidige relatie

Voor deze methode schud je de 36 kaarten en leg je deze open in vier rijen van negen kaarten. Je zoekt de desbetreffende themakaart in het patroon op. Wil je bijvoorbeeld iets te weten komen over je werkgever, dan neem je er kaartnummer 32, de Maan, bij. Wens je iets over je huidige partner te weten te komen, dan zoek je kaartnummer 28, de Heer, of kaartnummer 29, de Dame, op (afhankelijk of je partner een man of een vrouw is). Daarnaast ga je op zoek naar kaartnummer 25, de Ring, indien je iets over je relatie wenst te weten te komen.

lenormand--voorbeeld-overige-persoonskaarten-4

We gaan met bovenstaand patroon werken. Vooraleerst zoek je de kaart van de Ring op om de bestaande relatie door te lichten.

Indien je een onderscheid wenst te maken tussen verledenheden en toekomst, dan blijven onderstaande regels altijd gehandhaafd, ongeacht of het vantoepassing is op de persoonskaarten of een themakaart.

  • Links = het verleden
  • Boven en diagonaal = hangt boven het hoofd van de vragensteller, het karma
  • Rechts = de toekomst, is veranderlijk mits het karma (diagonaal) gunstig ligt
  • Onderaan = het gecontroleerde gedeelte, het verleden (links) en het karma (diagonaal) hebben invloed op deze positie

Omdat we in deze oefening enkel de overige persoonskaarten duiden, schenken we louter aandacht aan de linker- en rechterkant van de desbetreffende kaart. De andere posities doen voorlopig niet mee.

In het voorbeeld zien we het volgende:

Voor de Relatie

Links (de persoonlijkheid van de man in het verleden van de relatie) van de Ring zien we de Vossen liggen: hier is sprake dat deze man in het verleden weleens overspel heeft gepleegd. Rechts (de persoonlijkheid van de man in de toekomst voor de relatie) van de Ring zien we de Hond liggen, dit laat ons zien dat de relatie toekomstgericht positief zal evolueren, hier zal geen sprake meer zijn van overspel.

Voor de mannelijke persoon

Links (de persoonlijkheid van de man in het verleden) van de Heer zien we het Kind liggen. Een jong en onbezonnen karakter, iemand die graag experimenteert en naïef in het leven staat. Rechts (de persoonlijkheid van de man voor de toekomst) van de Heerzien we de Ster liggen. Iemand die optimistisch in het leven staat met een perfectionistische ingesteldheid.

Conclusie: Er was in het verleden in de relatie sprake van overspel (de Vossen links van de Ring). De toekomst ziet er veelbelovend uit daar deze man wel uit zijn fouten heeft geleerd (de Hond rechts van de Ring). Het bedrog zal waarschijnlijk resoneren vanuit zijn experimenterende en wat onvolwassen houding (het Kind in het verleden van de Heer). We zien met de ligging van de Ster dat deze man in de toekomst sterk, volwassen en perfectionistisch in het leven zal staan (de Ster rechts van de Heer). De vraagstelster hoeft zich met deze duiding geen zorgen te maken dat haar partner opnieuw zal vreemdgaan.

Dit was de oefening voor het lezen van de overige persoonskaarten. Liggen er herendames of boeren, in het ‘Het Lenormand Legpatronen Werkboek‘ kan je de betekenissen van die kaarten terugvinden. Naast dat elke Lenormandkaart een persoonlijkheidskenmerk bezit kunnen er ook overige persoonskaarten vallen, overige persoonskaarten geven niet alleen een karaktereigenschap mee, ze stellen eveneens letterlijk een persoon voor. Ook deze betekenissen kan je uitgebreid in het ‘Lenormand Legpatronen Werrkboek‘ terugvinden.

Veel succes!

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest