1. Home
 2. Spiritualiteit
 3. Je aura versterken – De kracht van pranische energie

Je aura versterken – De kracht van pranische energie

door | nov 23, 2021 | Spiritualiteit

 165 views

Heb je je weleens afgevraagd wat je lichaam ‘levend’ houdt? Welke energie in je lichaam het leven creëert vanaf het moment dat je begint te ademen en welke energie je lichaam verlaat op het moment dat je sterft? De sleutel tot dit mysterie vinden we in het Verre Oosten. In de Indiase en Chinese oudheid werd deze kostbare, onzichtbare en ondoordringbare brandstof van ons lichaam in verband gebracht met de essentie van het leven: prana. Dit fenomeen uit zich in een soort omhulsel én vulling van ons stoffelijke lichaam, dat we kennen onder de naam ‘aura’. In deze bijdrage leer je stapsgewijs je aura versterken.

Je aura versterken en de verfijnde levenskracht van pranische energie

Wellicht heb je ook wel eens iemand ontmoet met een bijzonder krachtige uitstraling, iemand waarbij je je op je gemak voelde of misschien ook net het tegenovergestelde: iemand waarbij je haren overeind gingen staan. Bij een eerste ontmoeting kan je iemand direct aardig vinden, of net niet. Misschien heb je weleens een stap achteruit gezet als iemand te dichtbij kwam. In dergelijke situaties heb je de subtiele of ‘onzichtbare’ energie (de aura) van de tegenpartij waargenomen en ofwel beviel die jou, ofwel niet.

De aura bestaat voor het grootste deel uit pranische energie. Prana betekent ‘levensenergie’ of ‘levensadem’. Het is de kosmische energie die leven schenkt aan elk levend wezen in het universum. Pranische energie is de verfijnde levenskracht in alles wat zich manifesteert op het fysieke vlak en dat zich voortbeweegt op het mentale vlak (gedachten).

Je bent wat je denkt

Je aura bestaat uit energie. Als je de pranische energie krachtiger maakt, dan vergroot je je gezondheid, innerlijke kracht, invloed, charisma, wilskracht… . Door bewust gebruik te maken van prana ontwaakt de spirituele kracht in jezelf. Prana wordt via de huid en de ademhaling opgenomen. Bij elke gedachte, elk woord en bij alles wat je dagelijks onderneemt, wordt pranische energie onttrokken. Een gedachte is de meest verfijnde vorm van prana. Daarom neemt de pranische energie toe als gedachten verfijnder en spiritueler zijn. Als je geest tijdens een diepe meditatie ontspannen is, neemt de pranische energie gigantisch toe, wat een positief effect heeft op je welzijn. Ook affirmaties verhogen de pranische energie in jouw voordeel. Positieve, krachtige en eerlijke uitspraken zorgen voor een groter energieveld. Negatieve woorden maken daarentegen je energieveld kleiner, wat uitputting, depressie en ziekte tot gevolg heeft.

Een open boek

Mensen die paranormaal begaafd zijn kunnen de aura van anderen ‘lezen’. Maar door middel van aurafotografie ken je zelf ook een blik opvangen van de toestand van je eigen energieveld. De kleur van je aura is een indicatie van jouw gemoedstoestand en dominante karaktereigenschap op dat moment.

We zetten hier enkele aura- kleuren met hun bijhorende karakteristieken op een rijtje:

 •  rood: ambitie – woede – intensiteit – extravert – passioneel – actief – impulsief
 • oranje: zorgzaam – vriendelijk – intuïtief – weinig zelfvertrouwen – creatief – enthousiast
 • geel: charmant – rationeel – innovatief – vermakend – vrolijk – communicatief – jaloers
 • groen: harmonie – afhankelijk – medelevend – doorzettingsvermogen – koppig – behulpzaam
 • blauw: avontuurlijk – opmerkzaam – fantasierijk – idealistisch – eerlijk – conservatief
 • roze: liefdevol – hartelijk – overtuigend – assertief – sociaal – bezitterig – vredevol
 • zilver: intuïtief – bezielend – betrouwbaar – naïef – dromerig – mysterieus
 • goud: verantwoordelijk – capabel – succesvol – charismatisch – energiek – machtsgeil
 • paars: spiritueel – groei – helderziend – onrealistisch – wijsheid – bewust – dromerig
 • bruin: geaard – natuurjunkie – tolerant – bekrompen geest – materialistisch – koesterend
 • grijs: redelijkheid – toegeeflijk – depressief – besluiteloosheid – neutraal – compromissen
 • zwart: herstel – aanvaarding – hervormer – rust – beschermend – uitputting – problemen
 • wit: zuiver – individualistisch – eenzaam – zweverig – uitvinder – krachtig

Je aura versterken doe je zo

Een beschermend omhulsel visualiseren
Indien je ondervindt dat mensen je uitputten, manipuleren of schade toebrengen, of als je energielevel laag staat en je heel ontvankelijk bent voor gedachten en meningen van anderen, dan is het belangrijk om een aantal keren ritmisch te ademen. Visualiseer een grote aura, die zich in een eivorm om je heen wikkelt.

Je energie opladen
Wanneer je last hebt van een verminderde vitaliteit of een energielekkage ervaart, kruis dan je enkels over elkaar en leg je handen in elkaar. Hierdoor kan de vitale energie niet wegstromen. Terwijl je in deze positie zit, adem je een 
aantal keer ritmisch in en uit.

Water opladen
Terwijl je in je linkerhand een glas water vasthoudt, beeld je je in dat je pranische energie in je opneemt en dat je die energie leidt en controleert via je vingertoppen. Schud zachtjes de vingertoppen van je rechterhand boven het water, terwijl je je inbeeldt dat er prana uit je vingertoppen in het water druppelt. Nadat je het water hebt opgeladen, drink je het op. De kracht waarmee je dit alles visualiseert is hierbij cruciaal.

Stappenplan om je aura te versterken

Deze opwarmingsoefening bestaat uit twaalf eenvoudige stappen en duurt drie minuten. Deze oefening brengt direct een positief resultaat en vergroot je auraveld. Belangrijk: voor je start met deze oefening is het belangrijk om voldoende water te drinken.

 1.  Strijk tien seconden met twee- of drie vingertoppen over de zijkant van de buitenkant van je andere hand, het dikke gedeelte tussen je pols en onderkant van je pink. Doe hetzelfde met je andere hand. Dit vermindert de stress.
 2.  Gedurende tien seconden wrijf je de zijkanten van je duim en wijsvinger tegen elkaar aan het einde van je nagelriemen. Dat brengt je organen in evenwicht
 3.  Wrijf gedurende tien seconden de achterkant van je hand tussen de ringvinger en de pink. Terwijl je dit doet, kijk je beurtelings naar boven, onder, links, rechts en opzij. Daardoor worden je hersenen in evenwicht gebracht.
 4.  Met drie vingertoppen van beide handen wrijf je gedurende tien seconden over de bovenkant van je hoofd (de plaats van je slaapbeen).
 5.  Vervolgens wrijf je met drie vingertoppen op de zone boven de wenkbrauwen. Doe dit zowel aan de linker- als aan de rechterkant.
 6.  Daaropvolgend wrijf je met drie vingertoppen op het gebied net onder de ogen. Doe dit langs beide kanten.
 7.  Aansluitend wrijf je met drie vingertoppen onder de neus. Dit stimuleert de centrale meridianen van je lichaam.
 8.  Wrijf nu tien seconden over het gedeelte van je sleutelbeen dat het dichtst bij je borstbeen zit.
 9.  Nadien maak je een vuist en wrijf je ter hoogte van de borstkast. Dat voert pranische energie naar je lichaam.
 10.  Achteraf wrijf je tien seconden met beide handen over de zijkanten net onder de oksels.
 11.  Streel langs je rug naar beneden, begin aan de achter kant van je hoofd. Zo worden de blokkades uit je systeem geweerd.
 12.  Tot slot visualiseer je een rits ter hoogte van je schaambeen tot aan je kin. Doe dit driemaal achtereen. Maak bij de derde keer een beweging alsof je je energielichaam met een rits sluit.

Dit vind je wellicht ook interessant

Het Keltisch lentefeest Ostara – Inclusief oefeningen
De magische kracht van maanmagie op je liefdesrelatie
Ontwikkel je intuïtieve vermogens – Inclusief test
Je toekomst ontsluierd via theeblaadjes: Tasseografie
Handlijnkunde – Je levenslot in je handen deel 1
Handlijnkunde – Je levenslot in je handen deel 2

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest