1. Home
  2. Kaartleggen
  3. Het Hedendaagse Lenormand Handboek – Een herziene en nieuwe uitgave

Het Hedendaagse Lenormand Handboek – Een herziene en nieuwe uitgave

door | aug 19, 2022 | Kaartleggen

Loading

Via sociale media (Instagram, Facebook, TikTok en YouTube) zal het jullie wellicht niet ontglipt zijn dat mijn eerste Lenormand Handboek op heden in een nieuw jasje is gestoken. Sedert 18 augustus 2022 geef ik dit boek in eigen beheer uit. Inhoudelijk zijn er twee aanpassingen die ik verder in deze bijdrage met jullie wil delen.

Onderaan dit artikel kan je een video terugvinden over deze verandering

Een korte toelichting 

Alles in het leven is van voorbijgaande aard. Als mens zijn we voortdurend onderworpen aan verandering. Dagelijks leren we nieuwe dingen bij en komen we in contact met dingen die een nieuw licht werpen op de huidige stand van zaken. Zo verliep het ook met deze herziene en nieuwe uitgave van ‘Het Hedendaagse Lenormand Orakel Handboek’. 

Ik kan steevast meedelen dat het schrijven van een boek een intens en soms een vermoeiend proces is. Je moet voortdurend beroep doen op je creatieve geest en soms kan het voorvallen dat die creativiteit niet mee wilt. 

Voor mij staat het schrijven van een boek gelijk, als het het puzzelen van de inhoud tot één volwaardig geheel. Dat proces gaat vaak gepaard met schrappen, berusten, brainstormen en ja, soms ook slapeloze nachten. Maar als je ergens achterstaat, dan komt het uiteindelijk allemaal goed, en dat is wat mijn in het leven drijft. 

Een gesigneerd Lenormand handboek met een persoonlijke boodschap

Ik heb er bewust voor gekozen om de inhoud van deze herziene uitgave niet aan te passen. Mijn insteek was niet om een volledig nieuw boek te schrijven, maar het initieel ontwerp te verbeteren waaronder de titel van de cover en de keuze van het lettertype. 

Daarnaast heb ik twee gloednieuwe pagina’s toegevoegd met een persoonlijke boodschap voor de lezer, inclusief mijn handtekening. Concreet betekent dit een gesigneerde versie van de oorspronkelijke uitgave uit 2020. 

Er zijn geen goede schrijvers. Soms ontstaat in ons land een goed boek, dat op het gemiddelde peil geen invloed heeft. De goede boeken zijn meestal afkomstig van zonderlingen, liefhebbers die stiekem schrijven in het holst van de nacht en niets te maken hebben met het literaire leven, met de levende literatuur als geheel.

– Willem Frederik Hermans

De opzet van dit Lenormand handboek

Met dit boek ‘Het Hedendaagse Lenormand Orakel Handboek’ is het mijn bescheiden betrachting om je in tegenstelling tot gelijksoortige boeken in dit genre op een andere manier naar de Lenormandkaarten te laten kijken. Zelf was ik amper zes jaar oud toen ik voor het eerst in contact kwam met deze kaarten.

Het werd me al snel duidelijk dat ik elke kaart op zich een geheel eigen en unieke betekenis kon meegeven. De taferelen op de kaarten kwamen als het ware tot leven. Zo houdt een specifieke kaart naast de basisbetekenis voor mij ook andere duidingen in. 

Verder hecht ik veel belang aan de interpretatie van de medaillons op de kaart, de ligging van de kaart en de verbinding ervan met een andere kaart. Enkel zo kan je je naar mijns inziens een gedetailleerd beeld vormen van de situatie waarin een persoon verkeert en haal je het maximum aan informatie uit een legpatroon.

Het resultaat van jarenlange ervaring

Dit boek is het resultaat van jarenlange ervaring. Ik heb het in begrijpelijke taal opgetekend, zodat ook jij de kunst van het werken met de Lenormand onder de knie krijgt. Vaak wordt me de vraag gesteld of kaartleggen een gave is. Iedereen kan uiteraard de kaarten uit het hoofd leren, maar dan ben je er nog niet. 

Vervolgens dien je op zoek te gaan naar de rode draad in een legpatroon. Intuïtie speelt hierbij een cruciale rol om je meester te maken van deze unieke eeuwenoude kunde. Enkel kennis hebben van de betekenissen van de kaarten maakt van een individu helaas nog geen gedegen kaartlegger. De toegevoegde waarde die dit boek je biedt, helpt je echter wél op weg om het kaartleggen tot een kunst te verheven. 

Hiervoor maak ik gebruik van hedendaagse én traditionele legmethodes. Elke kaart krijgt maar liefst elf betekenissen! Verder maakt dit Lenormand handboek gebruik van de soulmatemethode, zodat ook jij een zielsverwantschap kan leren duiden. 

We nemen de omgekeerde betekenis van de kaarten onder de loep en richten we ons op de befaamde relatiemethodes. Dit alles maakt van dit Lenormand handboek werkelijk een zeldzaam exemplaar, zo eentje dat niet op je boekenplank mag ontbreken.

Kaartleggen is voor en van iedereen

Kaartleggen moet zonder meer voor iedereen toegankelijk zijn, of je hier nu je beroep van wil maken of je eerder geneigd bent om er je tijdens je vrije uren in te verdiepen. Dit boek biedt sowieso ondersteuning aan iedereen, die zélf aan de slag wil met de Lenormandkaarten. 

De vele legpatronen, alsook de omgekeerde betekenissen van de kaarten, maken van dit werk een compleet handboek. Kortom, je treft er alle informatie die je nodig om je te ontpoppen tot een gedegen kaartlegger/kaartlegster. 

Graag wil ik ook nog even dit momentum nemen om te wijzen op de wezenlijke verantwoordelijkheid van een kaartlegger, medium en alle dienstverleners in het algemeen. Kaartleggen is binnentreden in andermans onbewuste en innerlijke leefwereld. 

Doe dit altijd uit liefde en met zuivere intenties voor jezelf én voor de persoon die zich tegenover jou plaats neemt. Oprechtheid dient zonder meer het belangrijkste uitgangspunt te zijn. Het is verder ook de opdracht van een kaartlegger/kaartlegster om op een ethisch verantwoorde wijze met gevoelige informatie om te gaan. Leg daarom niet voortdurend de kaarten op een derde, die niet om de kaartlegging gevraagd heeft.  

Naarmate je je een weg baant door dit boek wordt het jou al snel duidelijk dat er extra aandacht uitgaat naar de medaillons op de kaarten, met name de harten, klaveren, ruiten en schoppen. Hiermee staat of valt je gehele kaartanalyse volgens mij. Dit boek is daarom net een perfecte aanvulling voor de beginnende als gevorderde kaartlegger. 

Ook kan je terugvallen op heel wat pratijkvoorbeelden, diverse legpatronen én kaartencombinaties. Dit geheel begeleidt jou op je reis naar binnen.

Tot slot wens ik je een behouden reis doorheen het landschap der cartomancie.

Alvast veel kennis en inspiratie!

Fabio Vinago

lenormand-handboek-NIEUWE-editie-fabio

Specificaties

Auteur: Fabio Vinago
Binding : Paperback
Distributievorm : Boek (print, druk)
Formaat : 140mm x 215mm  
Aantal pagina’s : 170  
Uitgeverij : Fabio Vinago  
ISBN : 9789464435634  
Datum publicatie : 07-2022

Meer Lenormand kaarten leggen

Gratis kaartleggen
De betekenissen van de 36 Lenormandkaarten
Oefeningen met de Lenormand
Lenormand videoreeks
Oefening met het Rad van Fortuin
Het Keltisch Kruis met de Lenormandkaarten
Tweelingzielenrelaties duiden met de Lenormandkaarten

Meer leesvoer

@fabio.vinago

Dit moest ik even gezegd hebben. Het leven als auteur is niet altijd gemakkelijk maar we knallen verder 😉 #familygoals #relationshipgoals #ForYouPage

♬ Paro – Speed Up – Nej

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest