1. Home
 2. Spiritualiteit
 3. Handlijnkunde – Je levenslot in je handen deel 1

Handlijnkunde – Je levenslot in je handen deel 1

door | jun 27, 2022 | Spiritualiteit

Loading

Chiromantie, of in de volksmond ‘handlezen’ is een eeuwenoude manier om de toekomst te voorspellen. Aristoteles, de wereldberoemde en veelzijdigste filosoof, was er steevast van overtuigd dat de levensduur van de mens kon worden afgelezen uit de levenslijn van de handpalm. Tot aan het begin van de 18de eeuw werden aan uiteenlopende universiteiten colleges gehouden over handlijnkunde. Achteraf werd deze voorspelkunst toegekend aan zigeunerinnen, die van de handlijnkunde hun beroep maakten. 

In dit eerste deel wordt een stevige basis gelegd voor de betekenis van de verschillende handlijnen.  

De lijnen in de handpalm

Wanneer je je handen wat gebogen houdt, dan worden de lijnen in de handpalm zichtbaar. Je ziet lijnen en bogen van verschillende breedte en lengte. Als je beide handen observeert, dan valt het op dat de lijnen in de linker- en rechterhand bijna gelijklopen. Omdat er toch verschillen bestaan, is het essentieel om beide handen nauwkeurig te onderzoeken. Zo vertelt onze linkerhand ons wat we geërfd hebben, en ontsluiert de rechterhand wat wij met onze erfelijke eigenschappen hebben gedaan. Bovendien is het belangrijk om te onthouden dat bij de linkerhand van een man de moederlijke karaktereigenschappen zichtbaar worden, bij de rechterhand de vaderlijke. Bij de handen van een vrouw is dat omgekeerd. 

Handlezen – de levenslijn

De levenslijn begint 2 centimeter boven de aanzet van de duim en begrenst de muis van de duim (het gewelfde gedeelte van de handpalm net naast de duim). Op deze levenslijn vinden we de gewichtige gebeurtenissen in het leven terug, vooral ongelukken en ziekten. Het is belangrijk om die levenslijn niet individueel te interpreteren. De andere handlijnen hebben een zekere controlefunctie over deze levenslijn. 

de-levenslijn-handen-lezen-b-zen-magazine

Een lange en goed getekende levenslijn geeft aan dat de persoon zich op een lang leven kan verheugen. Een korte levenslijn betekent dat iemand een zwakke gezondheid heeft en snel ziek wordt. Een diep gekerfde levenslijn duidt op een krachtige persoonlijkheid die doorbijt en zich niet laat kelderen door gezondheidskwaaltjes. Om tot een coherente duiding te komen, moeten we altijd de lotslijn mee in beschouwing nemen. Een onderbreking van de levenslijn betekent niet dat het leven van de persoon in gevaar is. In dat geval moet je de interpretatie van de lotslijn in je opnemen. 

De betekenissen van de levenslijn:

 • Iemand met een lange levenslijn bezit een goede gezondheid. 
 • Een korte levenslijn vertegenwoordigt iemand die de neiging heeft snel gezondheidsproblemen te krijgen. 
 • Een rode levenslijn wijst op seksueel prestatievermogen. 
 • Is de levenslijn breed en rood, dan neigt de persoon tot onbetrouwbaar gedrag. 
 • Een brede en witte levenslijn duidt op een ziekelijke en jaloerse persoonlijkheid. 
 • Zijn de levenslijnen in beide handen verschillend, dan hebben we te maken met een onevenwichtige persoonlijkheid. 
 • Als de levenslijn aan het begin verbreed is, dan duidt dit op een hartstochtelijke persoon die goedgelovig is, wat uiteindelijk tot verdriet kan leiden. 

Handlezen – de hoofdlijn

De hoofdlijn begint onder de wijsvinger en verdeelt de handpalm in twee onderdelen. De hoofdlijn wordt onderverdeeld in de levenslijn, de hoofdlijn en de hartlijn.  De hoofdlijn ontsluiert alles wat zich in het hoofd afspeelt. Wanneer de hoofdlijn bijna horizontaal over de handpalm loopt, dan hebben we te maken met een zéér koele en egocentrische persoonlijkheid. Als de lijn echter geleidelijk afbuigt, dan maken we kennis met een gevoelige persoonlijkheid. Een dubbele hoofdlijn komen we tegen bij personen met een hoog IQ en bij mensen die hun geslepenheid misbruiken om anderen te manipuleren. 

hoofdlijn-handen-lezen-b-zen-magazine

Deze betekenissen van de hoofdlijn:

 • Als de hoofdlijn de levenslijn niet raakt, dan wijst dit op een doelbewust karakter. 
 • Wanneer de afstand tussen de hoofd- en levenslijn groot is, dan hebben we te maken met een persoonlijkheid die te hoogmoedig handelt. 
 • Als een deel van de hoofdlijn samenvalt met de levenslijn, dan hebben we eveneens te maken met een intelligent persoon. Deze mensen zijn echter bescheiden en overgevoelig. 

Handlezen – de hartlijn

De derde hoofdlijn is de hartlijn. Die loopt vanaf de pink, boven de hoofdlijn, naar de wijsvinger. De hartlijn duidt storingen in de bloedsomloop aan, maar vertegenwoordigt ook teleurstellingen, situaties die ons hart ‘breken’. 

hartlijn-handen-lezen-b-zeen-magazine

De betekenissen van de hartlijn:

 • Een vage hartlijn zien we bij mensen die het leven angstig tegemoet gaan.
 • Een krachtige, rode hartlijn wordt toegekend aan hartstochtelijke mensen.
 • Een subtiel vertakte hartlijn duidt op betrouwbare mensen. 
 • Een fel vertakte hartlijn wordt toegekend aan iemand met een turbulent en onregelmatig liefdesleven. 
 • Wanneer de hartlijn zonder vertakkingen tot aan de middenvinger doorloopt, dan vertegenwoordigt dit geluk op alle vlakken. 
 • Als de hartlijn daarentegen onderaan de middenvinger eindigt , dan hebben we te maken met een zelfzuchtig individu. 
 • Afgunstig en jaloers is degene wiens hartlijn de hele handpalm doorsnijdt. 

Handlezen – de lotslijn

De lotslijn is een van de interessantste handlijnen. Die loopt onder de middenvinger tot aan de handwortel. De lotslijn duidt op moeilijkheden en obstakels die tijdens het leven overwonnen moeten worden. Eveneens wijst deze lijn op gevaren. Bij veel mensen ontbreekt de lotslijn. Dit betekent dat zij nauwelijks moeilijkheden op hun levenspad zullen tegenkomen die ze niet kunnen oplossen. Concreet betekent dit dat het uitblijven van de lotslijn wijst op personen met een groot probleemoplossend vermogen. 

de-lotslijn-handen-lezen-b-zen-magazine

De betekenissen van de lotslijn:

 • Als de lotslijn van de handwortel recht naar boven loopt, zal de persoon in kwestie op niet al te grote problemen botsen. 
 • Begint de lotslijn onderaan de handwortel te lopen, dan hebben we te maken met een pessimistische persoonlijkheid. 
 • Wanneer de lotslijn gevorkt is, heeft de persoon in het leven niet veel om over te lachen. Men valt van de ene belevenis in de andere. 
 • Geluk en succes kennen we toe aan iemand wiens lotslijn in de linkerhand rechtstreeks tot onder de middenvinger loopt. 
 • Loopt de lotslijn in je rechterhand rechtstreeks tot onder je middenvinger, dan ben je een ijverig en betrouwbaar persoon. 
 • Een lotslijn die niet rechtlijnig loopt, voorspelt opdoemende problemen. 
 • Een lotslijn die pas halverwege de handpalm begint te lopen, wijst op trauma’s en hindernissen uit de jeugdjaren.

De besproken handlijnen op een rijtje

lijnen-op-de-hand-deel-1

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest