1. Home
  2. Spiritualiteit
  3. De wet van aantrekking – Ontdek de kracht op je gezondheid

De wet van aantrekking – Ontdek de kracht op je gezondheid

door | aug 25, 2022 | Spiritualiteit

Loading

Voor veel mensen is een goede gezondheid het kostbaarste wat er in het leven is. Toch zijn we vaak geneigd om onze gezondheid als vanzelfsprekend te beschouwen. We denken alleen aan onze gezondheid wanneer we voelen dat er iets mis is. Op dat eigenste moment dringt het tot ons door: zonder een goede gezondheid, hebben we niets. De wet van aantrekking biedt aan iedereen dé universele kracht om een gezond leven te leiden. 

De wet van aantrekking en gezondheid als een magisch geschenk

Gezondheid is een magisch geschenk van het leven. Het is iets wat we dagelijks blijven ontvangen. Naast alles wat we doen om gezond te blijven, zouden we meer dankbaar moeten zijn voor onze gezondheid zodat we er meer van kunnen aantrekken. 

Onthoud het volgende

Wie dankbaar is voor zijn/haar gezondheid, zal er meer van in overvloed krijgen. Maar wie er niet dankbaar voor is, zal ondervinden dat het hem/haar wordt ontnomen. 

Er zijn mensen die voor een gezonde levensstijl kiezen, maar er toch een slechte gezondheid op na houden. Het is van primordiaal belang om je dankbaarheid te uiten voor de gezondheid die je ontvangt. Als je dankbaar bent, blijf je niet alleen gezond, maar zet je de universele wet van aantrekking in werking die ervoor zorgt dat je nog gezonder wordt. 

Stresserende gedachten

Alle stress begint met één negatieve gedachte. Eén gedachte die ervoor zorgt dat er meer gedachten komen met stress tot gevolg. Stress is het gevolg, maar de oorzaak was het negatief denken. Dat kun je veranderen door kleine positieve gedachten in je dagelijks leven te integreren. 

Ziekte kan niet bestaan in een lichaam dat harmonieuze en positieve gedachten heeft. Negatieve gedachten zijn de oorzaak van alle menselijke kwaden, armoede en ongeluk. Wanneer we negatieve gedachten hebben, snijden we onszelf af van de wet van aantrekking. 

Zo bestaat ouder worden alleen in onze geest en uit beperkte gedachten. Ban die gedachten uit je bewustzijn. Hoeveel verjaardagen je in je geest ook hebt getrotseerd, vier je volgende verjaardag alsof het je eerste is. Blaas geen 50 kaarsjes uit (tenzij je de ouderdom naar je toe wil trekken).

De wet van aantrekking en over ziekte praten

Mensen die ziek zijn, neigen daar de hele tijd over te praten. Dit komt omdat ze daar de hele dag aan denken. Voel je je een beetje onwel, praat er dan niet over, tenzij je er meer van wil. 

Wees je ervan bewust dat de kans groter is dat je iets oploopt, als je aan die mogelijkheid denkt. En eraan denken staat gelijk aan er met je gedachten om vragen. 

Bovendien trek je ziekten aan als je voortdurend naar andere mensen luistert die over hun ziekte praten. Want tijdens het luisteren richt je al je aandacht op de ziekte. De wet van aantrekking stelt: als je je aandacht ergens op richt, dan vraag je erom. 

Daarnaast help je de ander daar niet mee. Je voegt immers energie aan hun ziekte toe. Wil je de persoon echt helpen, dan is het aangewezen om het gesprek op een goede energiefrequentie te brengen met aangename en prettige gedachten. 

Oefening om je gezondheid te versterken met de wet van aantrekking

  • Maak iedere ochtend een ijst van 10 zegeningen uit je leven waar je dankbaar voor bent. 
  • Schrijf voor elke zegening op waarom je daar dankbaar voor bent. 
  • Lees alle zegeningen in op (in gedachten of hardop). Nadat je elke zegening hebt opgesomd, zeg je dankjewel en voel je je zo dankbaar mogelijk voor die zegening
  • Schrijf op een stukje papier de woorden: de magische kracht van gezondheid houdt me in leven en daar ben ik dankbaar voor.
  • Leg het stukje papier op een plek of in een ruimte waar je ze vaak ziet.
  • Lees de woorden bij elke gelegenheid in jezelf op en voel de magische kracht van dankbaarheid op je gezondheid. 
  • Leg voor het slapengaan het stukje papier onder je hoofdkussen en spreek de volgende woorden uit: ik ben dankbaar voor wat er vandaag is gebeurd. 

Dit vind je wellicht ook interessant

De mannelijke en vrouwelijke energie tussen tweelingzielen
Wat is een zielengroep? Leven vanuit je zielenmissie
Liefde aantrekken met de wet van de aantrekkingskracht
Stappenplan om een gelukkig leven te leiden 
De geheimen van de wet van aantrekking ontsluierd

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest