1. Home
 2. Spiritualiteit
 3. De tweelingzielen fases – 3 de crisisperiode

De tweelingzielen fases – 3 de crisisperiode

door | jul 16, 2022 | Spiritualiteit

Loading

In de crisisperiode worden beide tweelinghelften overspoeld door heftige emoties. Gevoelens als angst, wanhoop en wantrouwen zijn kenmerkend voor de derde fase van het tweelingzielenproces. De chaser en de runner worden beiden verplicht om te voelen met hun hart en niet met hun hoofd (de ratio). Er vindt als het ware een intense crisis plaats tussen het hart en het ego. Enerzijds wil het ego het opgeven, anderzijds kan het ego de intense liefde die in het hart plaatsvindt, niet aan. 

Vanaf de derde fase beseffen beide zielen dat er een bijzondere connectie aanwezig is. Na de ontmoeting (de eerste fase) en het aantrekken en afstoten (de tweede fase), voelen beide tweelinghelften dat het geen zin heeft om te vluchten van de extase die in het hart plaatsvindt. Daarom zijn irrationele gedachten, pijn, het gevoel van amputatie en het krampachtig op zoek gaan naar antwoorden typerend voor de derde fase. 

Het doel van de crisisperiode tussen tweelingzielen

Net zoals de voorgaande fases beoogt ook de crisisperiode een belangrijk doel. In de derde fase dienen beide tweelinghelften zich een objectief beeld te vormen over zichzelf en de ander. Werken aan zichzelf en de confrontatie met het eigen ik aangaan zijn essentiële ingrediënten om deze fase op een constructieve manier te doorlopen. Wie het proces tegenwerkt, claimt en niet openstaat om de keerzijde van de medaille onder ogen te zien, zal van een kale reis terugkomen. 

Crisis gaat altijd gepaard met groeipijn. Dit mag noch het proces van jezelf, noch dat van je tweelingziel in de weg staan. In dit stadium van het tweelingzielenproces mag je nóg harder aan jezelf werken, zonder daar te fanatiek mee om te gaan. Je leeft in stilte, je berust en je koestert de connectie op een spirituele manier. Tegelijkertijd blijf je met beide voeten op de grond. Wie in staat is om de inzichten van de derde fase tot zich te nemen, zal zegevieren. 

Hieronder kan je de kenmerken van de derde fase tussen tweelingzielen terugvinden, zowel voor de runner als voor de chaser.  

Tweelingzielen kenmerken van de runner

 • schaamte
 • impulsiviteit
 • onbezonnen gedrag
 • op zoek naar zijn/haar identiteit
 • experimenteren
 • zich van geen kwaad bewust zijn
 • koppigheid

Tweelingzielen kenmerken van de chaser

 • confrontatie met het gedrag van de runner
 • wanhoop 
 • dwangmatigheid
 • irrationele gedachten
 • angst en pijn
 • onmacht ten opzichte van de connectie

Gemeenschappelijke tweelingziel kenmerken van de derde fase

De derde fase kenmerkt zich door confronterende situaties tussen beide tweelinghelften. Het ontwikkelen van zelfliefde en acceptatie lopen als een rode draad doorheen de crisisperiode. Zowel de chaser als de runner zijn geneigd om zich een slachtofferrol aan te meten. Het essentiële ingrediënt om de periode van crisis goed door te komen is om een nieuwe zienswijze te ontwikkelen ten opzichte van jezelf en de andere helft. Door een vernieuwende blik te werpen op de connectie, creëer je zelfvertrouwen en vind je de kracht om knopen door te hakken en komaf te maken met stagnerende gedachtepatronen. Verrijk je met kennis, wijsheid en inzichten en laat de crisisperiode jouw gevoelswereld niet bepalen. 

fabio-vinago-boek-tweelingzielen2

Bron

In het boek ‘Liefde op Zielsniveau’ bespreekt bestsellerauteur Fabio Vinago alle kenmerken van het tweelingzielenproces. Dit boek is het perfecte naslagwerk met uitgebreide informatie en alles dat je moet weten over tweelingzielen. Bovendien is dit boek vergezeld van meer dan 100 pagina’s met het ‘tweelingzielendagboek’ waar je je tweelingzielenproces middels visionboards in kaart brengt. 

Dit vind je wellicht ook interessant

De tweelingzielen fases – 1 de ontdekkingsfase
De tweelingzielen fases – 2 aantrekken en afstoten
Tweelingzielen – Soulmates of een karmische relatie?
Tweelingzielen – Een oude ziel versus het ego
Tweelingzielen – De connectie nader bekeken

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest