1. Home
 2. Spiritualiteit
 3. De tweelingzielen fases – 1 de ontdekkingsfase

De tweelingzielen fases – 1 de ontdekkingsfase

door | jul 15, 2022 | Spiritualiteit

 548 views

De ontdekkingsfase is de eerste fase van het tweelingzielenproces. Deze fase belichaamt als het ware dé ontwaking voor beide zielen: een ontdekkingstocht doorheen de kosmische tweelingzielenenergie en de magnetische aantrekkingskracht die op een overheersende manier de bovenhand neemt. De eerste fase zorgt voor veel verwarring, onbegrip en ongrijpbaarheid. Je wordt overspoeld door emoties, onrust en chaos. In deze fase leer je nieuwe eigenschappen van jezelf kennen en beleef je de zaken op een andere manier. Het belangrijkste uitgangspunt voor de eerste fase is om je volledig open te stellen en over te geven aan de kosmische tweelingzielenenergie. 

Het doel van de ontdekkingsfase tussen tweelingzielen

De eerste stap van de ontdekkingsfase is komaf maken met oude overtuigingen. Je wordt geconfronteerd met oude pijn uit het verleden, pijn die je voorheen onderdrukte en niet onder ogen durfde te komen. Je visie over liefde wordt in vraag gesteld en je ervaart een sterke magnetische aantrekkingskracht richting je tweelingziel. In de ontdekkingsfase bestaat het gezamenlijk doel in het helen van de ziel zodat er ruimte ontstaat voor onvoorwaardelijke en pure liefde. 

Mensen die tijdens deze fase in een andere relatie verkeren, worden aangespoord om de relatie te exploreren en na te gaan of deze persoon wel diegene is met wie ze zich kunnen vereenzelvigen. Hier moet je een duidelijk onderscheid maken tussen een relatie die gebaseerd is op gewoonte of een échte liefdesband die onverbrekelijk is. 

Ben je gebonden en kom je vervolgens je tweelingziel tegen, dan duidt dit op het feit dat je huidige relatie een tekortkoming heeft op zielsniveau. Dergelijke relaties zijn vanuit een aards perspectief complementair en kunnen om die reden wel overleven. Maar toch spreken we in zo’n relatie niet over tweelingzielen. 

Een ander kenmerkend aspect van deze eerste fase is dat tweelingzielen hindernissen op elkaars pad moeten leren overwinnen. Deze obstakels kunnen afkomstig zijn uit de buitenwereld, maar ze kunnen eveneens uit het innerlijke komen. Deze ontdekkingsfase dient als groeiproces dat ons leert dat de connectie met onze tweelingziel ons individueel proces niet mag belemmeren. Het is daarom niet de bedoeling dat tweelingzielen voortdurend op elkaar leunen. 

Hieronder kan je de kenmerken van de eerste fase tussen tweelingzielen terugvinden, zowel voor de runner als voor de chaser

Tweelingzielen kenmerken  van de runner

 • lustgedrag
 • zich nog niet willen binden
 • willen genieten en exploreren
 • verwarring
 • chaotisch leven
 • hij/zij kan gebonden zijn
 • niet weten wat hij/zij wil
 • neiging tot vluchten 

Tweelingzielen kenmerken  van de chaser

 • bevestiging zoeken
 • antwoorden willen verkrijgen 
 • neiging tot claimen
 • te snel op de feiten vooruit lopen
 • onrust
 • spiritueel inzichtelijk
 • zeker van zijn/haar stuk
 • op een wolk leven

Gemeenschappelijke tweelingziel kenmerken van de eerste fase

Wisselwerking, eenheid, verbondenheid en versmelting zijn de gezamenlijke en de belangrijkste kenmerken die beide zielen delen. Beide persoonlijkheden ervaren deze kenmerken op een eigen, authentieke manier. Ze worden allebei geconfronteerd met deze intense vorm van liefde, de herkenning op zielsniveau, wat ervoor zorgt dat het gevoel van thuiskomen primeert. 

fabio-vinago-boek-tweelingzielen2

Bron

In het boek ‘Liefde op Zielsniveau’ bespreekt bestsellerauteur Fabio Vinago alle kenmerken van het tweelingzielenproces. Dit boek is het perfecte naslagwerk met uitgebreide informatie en alles dat je moet weten over tweelingzielen. Bovendien is dit boek vergezeld van meer dan 100 pagina’s met het ‘tweelingzielendagboek’ waar je je tweelingzielenproces middels visionboards in kaart brengt. 

Dit vind je wellicht ook interessant

Tweelingzielen – Soulmates of een karmische relatie?
Tweelingzielen – Een oude ziel versus het ego
Tweelingzielen – De connectie nader bekeken

De tweelingzielen fases – 2 aantrekken en afstoten
De tweelingzielen fases – 3 de crisisperiode
De tweelingzielen fases – 4 vluchtgedrag
De tweelingzielen fases – 5 overgave

De tweelingzielen fases – 6 ontwaken

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest