1. Home
  2. Spiritualiteit
  3. De primaire levenslessen uit de spirituele psychologie – Deel 2

De primaire levenslessen uit de spirituele psychologie – Deel 2

door | jan 1, 2022 | Spiritualiteit

Loading

De mensheid evolueert tegen een razendsnel tempo. Niet alleen lichamelijk worden we blootgesteld aan verandering, ook geestelijk en emotioneel worden we onderworpen aaneen nieuwe manier van denken, leven en voelen. Levenslessen zijn persoonlijk. Iedereen stippelt (bewust of onbewust) zijn of haar eigen pad uit. In ‘De primaire levenslessen uit de spirituele psychologie – Deel 1’ kon je al kennismaken met het eerste deel van de primaire levenslessen in de reeks ‘spirituele psychologie’. In dit tweede deel wordt er verder gebouwd met vier gloednieuwe lessen die bijdragen tot de ontwikkeling van elk mens.

Karma en het ‘meester zijn van het zelf’

Als we ons de primaire levenslessen hebben eigengemaakt, leidt dat tot een ‘meester zijn van het zelf’ en de integratie in de persoonlijkheid. Karma speelt hierin een belangrijke rol. De stand van het karmisch proces maakt het mogelijk om op te volgen waar we ons nu precies bevinden in dat hele proces. Dit systeem heeft als doel om onze individuele vooruitgang te meten. Vanwege onze verbondenheid met elkaar is het makkelijker om familiekarma in te lossen en toegang te krijgen tot het ‘Meester zijn van het Zelf’.

Primaire levensles 5 – Communicatie

De levensles ‘Communicatie’ vanuit het hart speelt een grote rol binnen de relatiesfeer. Hoewel dit allerlei soorten relaties kunnen zijn, zijn liefdesrelaties het eerste gebied waarin we aan deze levensles willen werken. Om ‘communicatie’ te beheersen moet je leven naast iemand anders in plaats van met iemand anders, zonder dat één van beiden te veel op de ander leunt. Het delen van waarheid is onontbeerlijk voor het creëren van een goede relatie en een open communicatie. Mensen die introvert zijn en moeilijk hun gedachten en gevoelens kunnen uiten, maken best extra werk van deze levensles.

Primaire levensles 6 – Creatie

Mensen met een gebrek aan ‘Creatie’ zijn meestal blind voor hun vermogen om te scheppen. Hoewel deze mensen niet zelden over geweldige creatieve skills beschikken, hebben ze heel wat moeite om die in praktische banen te leiden. Het zijn mensen die leven in een wereld van polariteiten, waarbij ze zich niet kunnen realiseren dat ze tot heel wat mooie dingen in staat zijn. De sleutel tot het meester worden van deze levensles ligt in het nemen van verantwoordelijkheid. Word dus de regisseur van je eigen leven!

Primaire levensles 7 – Grensafbakening

Grensafbakening is ongetwijfeld één van de moeilijkste levenslessen. Hier gaat het erom jezelf op de eerste plaats te zetten, je individualiteit tot uitdrukking te brengen via het stellen van grenzen. Dat is niet eenvoudig, vooral omdat de samenleving ons al op jonge leeftijd leert dat het verkeerd is om zelfzuchtig te zijn. Zo krijgen we het met de paplepel ingegeven om altijd ons speelgoed te delen, blindelings de autoriteit van ouderen te volgen en altijd klaar te staan om anderen te helpen, ongeacht onze eigen lichamelijke en mentale toestand. Het is echter zo dat, ondanks de verwoede pogingen van de maatschappij om ons van het tegendeel te overtuigen, het vooropstellen van onszelf in bepaalde situaties wel degelijk belangrijk is voor ons welzijn.

Een andere reden waarom ‘grensafbakening’ één van de moeilijkste levenslessen is, is omdat mensen geen idee hebben waar hun eigen energieveld ophoudt en dat van een ander begint. Van zodra ze in staat zijn hun eigen energetische grenzen af te bakenen, zullen ze ontdekken dat ze deze vaardigheid bewust kunnen inzetten om het emotionele energieveld van de ander te gebruiken om hem/haar heling aan te bieden, mits toestemming van de ander uiteraard.

Primaire levensles 8 – Integriteit

Elk individu bezit tal van karaktertrekken. Het op één lijn brengen van al deze eigenschappen om één consistente vibratie uit te zenden is een moeilijke opgave. De levensles van ‘integriteit’ wordt gedefinieerd als ‘leven in harmonie met jezelf en al je unieke persoonlijkheidskenmerken’. In het vibratieveld van elk mens komen vier vibratielijnen voor. Dit zijn subtiele trillingen die we uitzenden zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Dit is de energetische vibratie die ons voorgaat als we een ruimte binnenlopen, of die ervoor zorgt dat vrienden aan de andere kant van de lijn de telefoon opnemen met de ingeving dat wij het waarschijnlijk zijn die bellen. Het meester maken van deze levensles hangt af van ons vermogen om deze vier lijnen tot één geheel te maken. Deze vier lijnen houden verband met:

  1. wat we zeggen
  2. wat we doen
  3. wat we denken
  4. wat we geloven

Als één of meer van deze energetische lijnen niet in overeenstemming is met de andere, is de vibratie die we uitzenden vaag, onduidelijk en onzuiver. We hoeven enkel onze persoonlijke vibratielijnen met elkaar te verbinden om ‘Integriteit’ in ons leven mogelijk te maken.

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest