1. Home
  2. Spiritualiteit
  3. De magische kracht van maanmagie op je liefdesrelatie

De magische kracht van maanmagie op je liefdesrelatie

door | jun 28, 2022 | Spiritualiteit

Loading

De kracht van de maan is al van oudsher door een sluier van mysterie omhuld. Ontzettend veel mensen voelen een sterke verbinding met de fasen van de maan, ongeacht of ze zich identificeren als spirituele lichtwerkers of niet. De kracht van maanmagie wordt al eeuwenlang aangewend om je droomleven te manifesteren. En voor je die kracht in je dagelijks leven kan toepassen, moet je de verschillende maancyclussen en hun principes begrijpen. Je hoeft geen medium, heks of astroloog te zijn. De magische krachten van de maan zijn voor iedereen toegankelijk. De maan is verbonden met het universum en onze planeet en iedereen kan haar iedere avond aan de donkere hemel aanschouwen. Dat is de eerste stap om de kracht van de maan toe te passen. 

Een aantal feiten over de maan op een rijtje

De maan (Latijnse benaming: luna) wordt gezien als de natuurlijke satelliet van de aarde en behoort tot een van de vijf grootste manen van ons zonnestelsel. Ze legt een elliptische baan rond de aarde af, waardoor de afstand tussen de aarde en maan varieert. De gemiddelde afstand bedraagt 384.450 km. Doordat een gedeelte van de maanoppervlakte door de zon wordt verlicht (schijngestalten) en daardoor maar een deel vanaf de Aarde zichtbaar is, werd de cyclus van de maan gebruikt om de tijd te bepalen. 

Eerst begint de nieuwe maan, gevolgd door de wassende maan. Via het eerste kwartier gaat die over naar volle maan. Daarna neemt de maan af (afnemende maan) om via het laatste kwartier opnieuw naar nieuwe maan over te gaan. We spreken van een ‘conjunctie’ als, tijdens de nieuwe maan, de maan en de zon, vanaf de aarde gezien, samenkomen. Dan is de naar de aarde gekeerde helft donker. De maan heeft een omtrek van 10.916 km en een diameter van 3476 km. De leeftijd van de maan wordt geschat op meer dan 4500 miljard jaar. 

Maanmagie fase 1 – Nieuwe maan

De nieuwe maan staat voor een nieuwe start. Wanneer de maan zich in deze fase bevindt, kun je haar nauwelijks zien. Soms kan de kracht van de nieuwe maan heel heftig zijn en met de maan uit het zicht kan dit het ideale moment zijn om je ‘duistere kantjes’ te erkennen en eraan te werken. Die kantjes houden we graag verborgen maar vroeg of laat zullen ze aan de oppervlakte komen. Misschien heb je een manipulatieve karaktereigenschap die je graag onderdrukt. Stel jezelf bij de nieuwe maan de vraag of je deze eigenschap niet op een gezonde en productieve manier in je dagelijks leven kan gebruiken, bijvoorbeeld om promotie te verkrijgen op het gebied van je carrière, zonder anderen te schaden. Op het gebied van de liefde kan deze maanfase koppels ondersteunen om beter te communiceren met elkaar, in plaats van elkaar te controleren. Tot slot is het de uitgelezen kans om bij nieuwe maan je doelen en intenties duidelijk te stellen. Hoe wil je dat de komende maand eruitziet? Is er een toxische relatie waar je graag vanaf wilt? Of is de tijd aangebroken om komaf te maken met situaties uit je verleden die hun beste tijd gehad hebben? 

maanmagie-nieuwe-maan

Maanmagie fase 2 – Wassende maan 

Tijdens wassende maan wordt de maan visueel groter en helderder en verschuift ze zo verder van nieuwe maan naar volle man. Tijdens deze maanfase groeit de maan en creëert ze een ideaal moment om je uiteengezette doelen waar te maken. Tijdens wassende maan komt er magie vrij die werkt middels symbolen. Concreet betekent dit dat je aan de hand van deze symboliek de tekenen rondom jou moet observeren en moet interpreteren om je doelen verder vorm te geven. Deze maanenergie leent er zich perfect toe om je carrière, zelfrespect en liefdesleven een positieve boost te geven. Tot slot biedt de wassende maan helderheid bij mensen die twijfelen aan hun liefdesleven. 

maanmagie-wassende-maan

Maanmagie fase 3 – Volle maan

Volle maan die geassocieerd wordt met weerwolven en zeemeerminnen, behoort tot een van de krachtigste maanfasen. Emoties lopen hoog op en alles wat er om je heen gebeurt, wordt extra intens ervaren. Veel mensen gaan gebukt tijdens volle maan, maar je kan haar intensiteit op een positieve manier in je leven integreren. Dit kan je doen door je favoriete edelstenen op te laden, visualisatie- of meditatieoefeningen te doen, affirmaties uit te spreken enzovoort. Een andere veelgebruikte manier om de intense kracht van de maan aan te wenden is door een fles drinkwater een volledige nacht in het maanlicht te plaatsen en die de dag nadien op te drinken. Alles is mogelijk bij volle maan. Elke wens of intentie kan door deze maanfase versterkt worden middels manifestatieoefeningen. Als je spirituele interesse gewekt is, dan zal de volle maan die versterken. 

maanmagie-volle-maan

Maanmagie fase 4 – Afnemende maan

Na de heftige inzichten die de volle maan kan teweegbrengen, is het tijdens de afnemende maan de ideale gelegenheid om koorden door te knippen. Dit betekent niet dat je iets of iemand definitief uit je leven moet bannen – het gaat om situaties die niet meer werken of mensen met wie je geen voeling meer hebt. De kracht van de afnemende maan is eveneens geschikt om je te ontdoen van negatieve gevoelens of afstand te nemen van iets wat of iemand die niet goed voor je is. Op het gebied van (liefdes)relaties kan de afnemende maan net dat inzicht bieden waar je al een tijdje naar op zoek was. Benut de magie van deze maanfasen goed en implementeer de inzichten die je ontvangt in je dagelijks leven. 

maanmagie-afnemende-maan-b-zen-magazine

Dit vind je wellicht ook interessant

De tweelingzielen fases – 1 de ontdekkingsfase
De tweelingzielen fases – 2 aantrekken en afstoten

De tweelingzielen fases – 3 de crisisperiode
De tweelingzielen fases – 4 vluchtgedrag

Tweelingzielen – Soulmates of een karmische relatie?
Tweelingzielen – Een oude ziel versus het ego
Tweelingzielen – De connectie nader bekeken

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest