1. Home
  2. Persoonlijke groei
  3. De geheimen van de wet van aantrekking ontsluierd

De geheimen van de wet van aantrekking ontsluierd

door | mrt 2, 2022 | Persoonlijke groei

 207 views

Bijna iedereen zal wellicht bekend zijn met de wet van de aantrekkingskracht. Deze natuurwet, die even onpartijdig is als de zwaartekracht, werkt precies en exact voor iedereen. Heel wat wetenschappers zijn het over één ding eens: alles in het universum bestaat uit trilling die natuurkundig meetbaar is. Daarnaast bestaat er de wet van ‘resonantie’: gelijksoortige trillingen die elkaar aantrekken. Concreet betekent dit dat alles wat op dit moment deel uitmaakt van ons leven, inclusief de dingen waar we niet tevreden over zijn, we volgens ‘de wet van aantrekking’ zelf hebben aangetrokken. Wanneer je deze wet eenmaal accepteert en in je voordeel laat spelen, verandert het je leven volledig.  

Weten wat je voelt

Volgens wetenschappelijk onderzoek hebben we ongeveer 60.000 gedachten per dag. Het is onmogelijk om al die gedachten te sturen en te controleren. Toch kunnen we, door onze gevoelens te achterhalen, te weten komen wat we denken en wat ons bezig houdt. Dat is wat we nodig hebben om ons leven vorm te geven. Gedachten en gevoelens zijn de primaire oorzaak van alles. Op basis daarvan trekken we gebeurtenissen naar ons toe, we nemen dingen waar en kennen er een bepaalde (negatieve of positieve) betekenis aan toe. Het is belangrijk om je bewust te worden van hoe je je voelt. Om dit te bekomen moet je je leren afstemmen op je basisgevoel, zodat je gemakkelijker kan achterhalen hoe je daar op een positieve manier op inspeelt.  

Iedereen werkt met dezelfde wet

Iedereen werkt (bewust of onbewust) met één en dezelfde universele wet. Of je je nu in België, Italië, Australië of Indië bevindt, de wet van aantrekking maakt voor niemand een uitzondering. Waar je aandacht aan schenkt, komt naar je toe en elke gedachte bezit een werkelijke en sterke kracht.  Gedachtenemotiesgevoelensideeënovertuigingen of situaties, trek je zelf in je leven aan, door ze energetisch te voeden. Grote denkers waaronder SocratesAristotelesPlatoIsaac NewtonLeonardo da VinciBeethovenNostradamus en Albert Einstein, wisten de wet van aantrekking in hun werk toe te passen waardoor ze wereldfaam genoten. Ook culturen als het hindoeïsme en boeddhisme hebben de wet van aantrekking in geschriften en verhalen opgetekend.

De wet van aantrekking schept orde in het universum en bepaalt ons dagelijks leven. Het maakt niet uit wie je bent, de wet van aantrekking speelt een doorslaggevende rol in onze levenservaringen. Concreet betekent dit dat wij (de mens) deze wet in werking zetten door de manier waarop we ons gedragen en denken.

De huidige filosofen

Tot op heden zijn er enkele belangrijke filosofen die de wet van de aantrekkingskracht wereldwijd openbaarde. Wie gekend is met de film van ‘The Secret’, zal de volgende namen ongetwijfeld gehoord hebben: Bob ProctorJoe VitaleMichael B. Beckwith en Astrid Hicks. Dit zijn enkele bekenden die de ‘The Secret’ in hun dagelijks leven succesvol wisten toe te passen.

Gedachten zenden een bijzonder magnetisch signaal uit dat het equivalent ervan naar je toe trekt.” – Joe Vitale –

De wet van aantrekking en relaties

De wet van aantrekking betekent concreet dat we zelf ons universum creëren, en dat iedere wens/verlangen zich in ons leven kenbaar maakt door onze gevoelens, gedachten en handelingen. Kortom: ze manifesteren zich door middel van onze gedachtenfrequenties. Lisa Nichols wist in ‘The Secret’ te vertellen dat ‘jezelf begrijpen’ fundamenteel is om een positieve en geschikte relatie naar je toe te trekken. James Ray kon met wijze woorden zeggen: ‘Je kan geen prettig gezelschap verwachten, als je niet van je eigen gezelschap geniet’.

Je kan nooit verandering in je leven brengen als je jezelf niet tegemoetkomt zoals je wilt dat anderen jou tegemoetkomen. Al onze handelingen zijn (bewuste of onbewuste) invloedrijke gedachten, als je jezelf niet met respect behandelt, dan zend je een signaal uit dat je niet belangrijk genoeg bent. Wie een dergelijk signaal blijft uitzenden, zal steeds opnieuw gelijkaardige situaties aantrekken. Die situaties zijn het gevolg en je gedachten de oorzaak ervan. Charles F. Haanel sprak de volgende motiverende woorden uit: ‘Wie liefde wil ontvangen, moet zichzelf ermee vullen tot hij/zij een magneet wordt’.

In onze hedendaagse maatschappij hebben veel mensen geleerd om zichzelf in een relatie op de tweede plaats te stellen, met als gevolg dat we ongelijkwaardigheid aantrekken. Als dergelijke gevoelens bezit van ons nemen, dan mondt dit uit in een automatisme waardoor we situaties die het gevoel van ongelijkwaardigheid zullen versterken. Het is die manier van denken én handelen die we in relaties moeten veranderen. Liefde voor jezelf voelen hoeft niet egoïstisch of onbarmhartig te zijn. Toch komt deze argumentatie in een heel ander daglicht te staan, immers kan je pas van iemand anders houden, als je van jezelf houdt. Concreet betekent dit dat zelfliefde de poort opent om iemand anders lief te kunnen hebben.

Wie niet eerst zichzelf vult, heeft niets om aan anderen te geven.. – Prentice Mulford –

Liefde manifesteren met de wet van aantrekking

  1. Wie een relatie wil aantrekken moet ervoor zorgen dat zijn/haar woorden, daden en gedachten niet in conflict liggen met zijn/haar verlangen.
  2. Werken aan jezelf is dé sleutel tot een succesvolle liefdesrelatie. Wie zich niet met liefde kan vullen, heeft weinig om aan iemand anders te geven. 
  3. Behandel jezelf altijd met liefde en respect. Op die manier trek je gelijkgestemde mensen naar je toe. Als bepaalde situaties je een onprettig gevoel geven, dan dien je zelf uit die situatie te stappen.
  4. Als je geen goed gevoel over jezelf kan handhaven, dan blokkeer je de liefde van anderen en trek je omstandigheden naar je toe die dat slecht gevoel voedt en versterkt.
  5. Focus je op de eigenschappen die je van jezelf waardeert. Op die manier zal de wet van aantrekking je meer van die situaties aanbieden.
  6. Om een relatie succesvol te behoudeen moet je je richten op wat je bij de ander waardeert en niet op wat je niet aanstaat. Wie de goede eigenschappen van een relatie benadrukt, zal meer positiviteit aantrekken.
  7. Verander een eis naar een verzoek. Vragende wensen hebben een positievere impact op de relatie dan een eisend verzoek.
  8. Laat gedachten als ‘geluk is voor mij niet weggelegd’ achterwegen. Door deze zin nog maar te denken, trek je onprettige situaties naar je toe.

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest