1. Home
  2. Column
  3. De drijfveren van auteur Mireille Cornelis en de 5-elementen kaartendecks

De drijfveren van auteur Mireille Cornelis en de 5-elementen kaartendecks

door | jul 3, 2022 | Column

Loading

Auteur Mireille Cornelis is de bedenker en grondlegster van een uiterst unieke kaartenset. Met haar ‘Oerkracht herbronningskaarten’, ‘Gouden licht kaarten’, ‘Levensdroomkaarten’, ‘Aquariussymbolen kaarten’ en ‘Innerlijke krachtkaarten’, belicht ze de 5 essentiële elementen, die ze vervolgens heeft opgetekend in 5 verschillende spirituele kaartendecks, elk met hun specifiek doel en unieke betekenis. Deze orakelkaarten werden enorm vlot verkocht in zowel België als Nederland, waar ze zowel door particulieren als spirituele shops warm onthaald werden. De redactie van B-zen magazine ging een een-op-een-gesprek aan met deze interessante persoonlijkheid. 

Dag Mireille, kan je je even aan onze lezers voorstellen?

Al vanaf jonge leeftijd was ik geboeid door de magie en de mystieke krachten van het universum. Ik had altijd al een grote voorliefde voor spirituele kaartendecks en dat is nog steeds zo. Door die passie ben ik op zoek gegaan naar verdieping, bewustwording en wijsheid. Ik wou het leven beter begrijpen. Zo is het idee ontstaan om zelf kaartendecks te ontwikkelen met boodschappen om mensen te begeleiden en diepere inzichten te geven bij hun zoektocht naar de zin en betekenis van het leven.

Toen ik aan het rondstruinen was in je website viel me direct iets op: 5 elementen, 5 kaartendecks? Kan je hier iets over vertellen?

Ik was geboeid door de natuurelementen en hieruit is het idee ontstaan om per element een kaartendeck te ontwikkelen. Zo was het zaadje geplant voor het eerste deck,

‘Innerlijke kracht kaarten’:  deze kaarten symboliseren het element VUUR, staan voor het openen van je hart en het wakker kussen van je innerlijke kracht. De boodschappen geven je inzichten en ondersteuning om naar je innerlijke kern te gaan met als doel je innerlijke kracht te (her)ontdekken.  

Het tweede kaartendeck, ‘de Aquariussymbolen kaarten’, is verbonden met het element WATER en staat voor het losmaken en helen van emoties. Deze kaarten zijn een mooie tool in het proces van het kunnen vrij maken, los maken en helen van wat diep binnenin je woelt.

Het derde kaartendeck, de ‘Oerkracht herbronningskaarten’, symboliseert het element AARDE en staat voor bewegen, ontmoeten en verkennen. De boodschappen hebben een helende kracht die de bewustwording van je geest stimuleert. Deze kaarten hebben tot doel de harmonie, de balans en het evenwicht in jezelf terug te vinden.

Het vierde kaartendeck, ‘de Levensdroomkaarten’, is verbonden met het element LUCHT en staat voor transformeren, praten, communiceren. Zonder lucht kunnen wij niet leven en de trillingen van lucht zijn overal voelbaar. Lucht doordringt alles en roept een gevoel van vrijheid en ruimte bij ons op. Lucht is leven en leven is dromen. Iedereen heeft dromen en heeft minstens één droom die hij verwezenlijkt wil zien. Dromen zijn het instrument om dingen in je leven te realiseren en zin te geven aan je leven. De boodschappen op de kaarten geven je energie en kracht om jouw levensdroom na te streven.

Met deze 4 kaartendecks zou je kunnen stellen dat de cirkel rond is en eenheid in onszelf gevormd is, want we hebben: 

  • Vuur = erken je krachten
  • Water = voel je krachten en emoties
  • Aarde = werk met je krachten en kom in beweging
  • Lucht = onderneem en verwezenlijk je dromen

Maar toch was voor mij de cirkel nog niet compleet en is er om alles te vervolledigen een vijfde deck ontstaan, de ‘Gouden licht kaarten’, verbonden met het element ETHER. Het is een niet tastbaar of zichtbaar element, maar het is de verbondenheid met de kracht, de liefde, de vreugde, de energie die in iedere reeks kaartjes werd gestopt. 

Wat was je drijfveer om je aan een dergelijk project te wagen? 

De drijfveer was om mensen meer bewust te maken, te begeleiden en diepere inzichten te geven op hun levenspad.  Het was een soort missie om door ondersteuning van liefdevolle boodschappen mensen opnieuw de energie en de kracht te geven om het geluk en de liefde in zichzelf te (her)ontdekken en hen opnieuw te laten stralen.

Moet je kunnen kaartleggen om jouw kaartendecks te gebruiken? 

Absoluut niet. Je kan de decks zien als een soort orakeldecks. De wet van aantrekking laat je steeds de kaart trekken die je NU nodig hebt. Je gebruikt ze dus gewoon als een waaier met de afbeeldingen naar je toe. Breng ze naar je hart, stel een vraag, laat die even doordringen en trek dan een kaart. De boodschappen staan op de kaart die je trekt.

Ik zag op je website een nieuw kaartendeck verschijnen: ‘Geheime Sleutels’. Wat is het doel van dit kaartendeck en hoe kan iemand het gemakkelijk gebruiken? 

Geheime sleutels is een kaartendeck dat geïnspireerd is op de kleine Arcana uit de tarot. Het gaat hier over kleine beslommeringen, verdriet, twijfels waar we allemaal in het dagelijks leven mee te maken krijgen. Het brengt boodschappen over de gebeurtenissen in ons leven. Veel mensen zoeken het mysterie van het leven buiten zichzelf, maar de waarheid is dat je oplossingen en antwoorden in jezelf dient te zoeken.  Deze kaarten zijn een tool als bron van ondersteuning, inspiratie en bewustwording in de zoektocht van het leven.  

Je kan dit kaartendeck gebruiken zoals een orakeldeck en dus gewoon één kaart trekken, maar je kan hier ook een kleine legging doen met drie kaarten, zoals bijvoorbeeld 

situatie-evolutie-oplossing.  Op iedere kaart staan verschillende sleutelwoorden die verduidelijking geven en op elke kaart staat een boodschap. Je hebt dus ook hier geen voorkennis nodig om het deck te gebruiken.

Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat de ‘Levensdroomkaarten’ uitverkocht zijn en dat er dit jaar een hernieuwde editie zal komen. Kan je hier iets mee over vertellen? 

Dat klopt, de Levensdroomkaarten zijn volledig out of stock en worden in een nieuw jasje gestoken. De vormgeving zal totaal anders zijn, maar de boodschappen en inhoud blijven ongewijzigd. Mensen evolueren en de kaarten evolueren mee. Veel meer kan ik er nog niet over zeggen, maar ik heb het volste vertrouwen in de nieuwe lay-out van de kaarten en hoop dat ze tegen de zomer terug beschikbaar zullen zijn.

Na heel wat onderzoek is het me opgevallen dat je zowat de ‘queen’ van het aanbieden van unieke kaartendecks bent. Hoe krijg je dit klaargespeeld? 

Zoals ik in het begin van dit gesprek al zei, ik had en heb nog steeds een heel grote voorliefde voor kaartendecks. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je op de website een heel groot aanbod kan vinden. Het is een passie, dus zie het een beetje zoals een verzamelaar die op zoek gaat naar speciale items. Bij mij is het echter niet om die zelf bij te houden, maar wel om ze te kunnen aanbieden aan de klanten. Het zoeken en vinden van speciale en unieke decks geeft mij grote voldoening.

Niet onbelangrijk: naast kaarten, zie ik pendels, feng shui, klankschalen, edelstenen en nog meer. Je biedt dus ook andere producten aan? 

Inderdaad, er zijn allerlei leuke hebbedingetjes te vinden op de website, omdat niet iedereen interesse heeft in kaartendecks en ik een breed publiek wou bereiken. Dus je kan even goed  voor een leuke wenskaart, een armbandje, engeltje, kaarsje…. op de website terecht.

Lost but not least: waar kunnen onze lezers jouw spirituele collectie bezichtigen? 

Ik neem regelmatig deel aan spirituele events waar je mij als standhouder kan vinden en natuurlijk kan je steeds op de website www.yukimi.be terecht. Er is geen fysieke winkel met openingsuren, maar op afspraak kan je steeds bij ons terecht als je de producten wil bekijken.

Dankjewel, Mireille, voor dit aangenaam en inspirerend gesprek!

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest