1. Home
  2. Spiritualiteit
  3. De 4 aartsengelen uit de spirituele wereld

De 4 aartsengelen uit de spirituele wereld

door | sep 16, 2021 | Spiritualiteit

Loading

Aartsengel of ‘opperboodschapper’ is de benaming die we toekennen aan een aantal engelen die een belangrijke positie belichamen in de spirituele wereld. Deze engelen komen in uiteenlopende godsdiensten voor, waaronder het jodendom, het christendom en de islam. Het aantal aartsengelen en godsdiensten kan per geloofsovertuiging verschillen en variëren. De belangrijkste aartsengelen die je wellicht zal kennen zijn Michaël, Gabriël, Uriël en Raphaël. In deze bijdrage ontdek je de Aartsengelen en hun taken

Aartsengel Michaël

Michaël vertegenwoordigt de waker van het Zuiden. Deze aartsengel wordt voornamelijk aangeroepen als mensen een onveilig gevoel ervaren en nood hebben aan bescherming. Eveneens biedt Michaël bescherming tegen negatieve energieën die van buitenaf afkomstig zijn. Wanneer je in contact treedt met aartsengel Michaël, ervaar je een gevoel van versterking waardoor de ongunstige energieën verdwijnen. Daaropvolgend biedt Michaël hulp bij vermoeidheid. Hij wordt geassocieerd met de kleur blauw en hij zal alle banden die energieverlagend werken doorbreken. Deze engel biedt zijn diensten aan therapeuten, spirituele hulpverleners en coaches aan. Vraag na iedere sessie de hulp van Michaël, zodat hij de overgebleven energie van je cliënten kan neutraliseren. 

Aartsengel Gabriël

Aartsengel Gabriël is de waker van het Westen en hij wordt geassocieerd met de kleur koper. Gabriël belichaamt ‘God is mijn kracht’. Wanneer je deze aarstengel om hulp vraagt, dan voel je je onmiddellijk vrij van angsten. Hierdoor sta je in verbinding met een krachtige energie die jou transformeert in een krachtig persoon. Gabriël is een verzekering voor veiligheid en bescherming, waardoor je op een liefdevolle manier de regie over je leven/situaties opnieuw in handen neemt. Gabriël is eveneens de engel die artiesten, schrijvers en kunstenaars ondersteuning biedt bij het uiten van hun creativiteit. Kinderen voelen zich in het bijzonder aangetrokken tot deze aartsengel.  

Aartsengel Uriël

Als waker van het Noorden, schenkt aartsengel Uriël verlichting en verschaft hij inzichten voor hen die er zich voor openstellen. Uriël wordt geassocieerd met de kleur goud. Hij staat gekend voor zijn ongelimiteerde inspiratie en hij wil van niets, iets maken. Niet verwonderlijk dat deze aartsengel symbool staat voor persoonlijke transformatie. Daarnaast wordt Uriël gezien als de engel van wijsheid en filosofie en fungeert hij als muze voor studenten. Om in contact te treden met Uriël moet je beroep doen op je helderwetende gaven. Uriël houdt van een directe aanpak: stel je vraag concreet en duidelijk en interpreteer de tekens om je heen. Op die manier krijg je oplossingen en inzichten aangereikt. Tot slot is Uriël een spirituele mentor. 

Aartsengel Raphaël

Aartsengel Raphaël is waker van het Oosten en schenkt genezing. Raphaël biedt ondersteuning aan iedereen die behoefte en nood heeft aan een heling. Smaragdgroen is de kleur die in verbinding staat met deze aartsengel. Wanneer je je in een meditatieve toestand bevindt en je neemt de kleur smaragdgroen waar in je aura, dan is Raphaël je aan het helen. Kamp je met (kop)zorgen of lichamelijke ongemakken, dan kan je beroep doen op Raphaël.

Dit vind je wellicht ook interessant

De magische kracht van maanmagie op je liefdesrelatie
Je toekomst ontsluierd via theeblaadjes: Tasseografie
Karma – De wet van oorzaak en gevolg
Tweelingzielen – Een oude ziel versus het ego
De primaire levenslessen uit de spirituele psychologie – Deel 1
De primaire levenslessen uit de spirituele psychologie – Deel 2
De primaire levenslessen uit de spirituele psychologie – Deel 3

Meer leesvoer

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest