1. Home
  2. Rita De Meyer
contributor-rita

Rita De Meyer

Rita is wonende in Lokeren en studeerde Taal- en Letterkunde, Engels Nederlands aan de Universiteit Gent en heeft met veel plezier die talen onderwezen in de laatste jaren van het middelbaar onderwijs in Instituut H. Familie, Sint-Niklaas.

Haar liefde voor kinderen en jongeren is groot en het wederzijdse respect dat ze deelde met haar vrolijke leerlingen motiveerden haar om zich met volle passie in het vak te gooien en te inspireren. Daarnaast hecht ze veel belang aan haar gezin, haar dochter en zoon en kijkt ze erg uit naar de geboorte van haar eerste kleinkind.

Rita houdt van lezen, vrij dansen op upbeat muziek van toen en nu, connecteren met gelijkgestemde zielen over de hele wereld, wandelen aan zee of ander water, genietend van licht en lucht of van kuieren in oude steden en dorpjes of een landschap met uitzicht. Italië en Frankrijk zijn favoriete vakantiebestemmingen maar ze hoopt nog meer mooie plekken te ontdekken. Nu ze meer tijd heeft, drukt ze zich graag  uit door intuïtief te schrijven en verhalen te creëren.

Architectuur, kunst, mode en binnenhuisinrichting, oude beschavingen bekoren haar. Ze was altijd dol op lezen en films: klassieke en moderne literatuur, inspirerende en verheffende boeken over charismatische figuren, levenskracht, maatschappelijke visies, het kosmisch spel. De reis naar binnen vindt ze even boeiend als de verkenning van deze planeet. Ze volgt yoga en sinds kort ook powertraining want ze gelooft in een gezonde geest in een gezond lichaam.

Rita maakt graag tijd vrij om vrienden en vriendinnen te ontvangen voor een lach of opbeurende babbel maar ook om hun voetreflexologie of een energetische massage te geven. Net zoals ze het boeiend vindt de diepere betekenis van literatuur of films te achterhalen, vindt ze het fascinerend om te leren wat mensen drijft, wat hun beweeggrond is. Mensen met humor, relativeringsvermogen, luchthartigheid, authenticiteit, oprechtheid, warmte en diepgang vindt ze onweerstaanbaar. Persoonlijke, diep roerende ervaringen met de ‘onzichtbare’ wereld, het multidimensionale bestaan deden haar op zoek gaan naar verklaringen en wekten interesse voor spirituele auteurs en leraars.  
Vooral verbanden tussen wetenschap en spiritualiteit, het oosten en het westen intrigeren haar. Ook het ontdekken van de kracht van meditatie, mindfulness, soundhealing leidde tot verdere verkenning van het energetische.

Momenteel volgt ze online sessies Soulmastery en Spiritual Mastermind; een magische reis die al tot wonderbaarlijke ontdekkingen en diepe vriendschappen met soulmates geleid heeft en haar doet uitkijken naar steeds meer spirituele groei.

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Schrijf je gratis in op de B-zen nieuwbrief

Word lid van de B-zen community en ontvang exclusieve aanbiedingen direct in je mailbox.

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest